LKF Meistriškumo komisija išrinko kandidatus į jaunučių rinktinių vyr. trenerių postus

  • Teksto dydis:

Antradienį nuotoliniu būdu posėdžiavusi Lietuvos krepšinio federacijos Meistriškumo komisija, išrinko jaunučių merginų ir vaikinų rinktinių vyr. trenerių kandidatūras, kurios bus teikiamos LKF Vykdomojo komiteto narių tvirtinimui.

Lietuvos krepšinio federacijos meistriškumo komisijai paskelbus viešą konkursą dėl U16 vaikinų ir merginų rinktinių vyr. trenerių pozicijų, treneriai kandidatai meistriškumo komisijai pateikė savo paraiškas su pagrindinėmis savo idėjomis, tikslais, uždaviniais, kandidatų ir kandidačių sąrašais, pasiruošimo planais bei motyvaciniais laiškais.

Norą treniruoti Lietuvos U16 merginų rinktinę išreiškė tik vienas treneris – Rokas Kondratavičius, vadovaujantis „Huawei Moterų lygos“ A divizione rungtyniaujančiai Kauno „Aisčių-LSMU“ ekipai. Komisija išreiškė pasitikėjimą šiuo treneriu ir teiks jo kandidatūrą LKF Vykdomojo komiteto tvirtinimui.

„Likau šiek tiek nusivylęs, kad į merginų rinktinės vyr. trenerio postą kandidatavo tik vienas treneris. Nuvilia toks mergaičių trenerių pasyvumas“, – krepsinionamai.lt puslapiui teigė LKF Meistriškumo komisijos pirmininkas Ramūnas Butautas.

Į Lietuvos jaunučių (U16) vaikinų rinktinės vyr. trenerio postą kandidatavo trys treneriai – Paulius Juodis, Karolis Čyžius ir Remigijus Bardauskas. Meistriškumo komisija išklausiusi trenerių programų pristatymus balsavimo būdu išrinko Remigijų Bardauską (KA „Žalgiris“), kurio kandidatūra bus siūloma LKF Vykdomojo komiteto narių tvirtinimui. Antroje vietoje liko Karolis Čyžius (Sostinės KM), trečioje – Paulius Juodis.

„Malonu, kad sprendžiant šį klausimą dalyvavo beveik visi komisijos nariai, aktyviai klausinėjo kandidatų, dalinosi savo pastebėjimais ir įžvalgomis. Kalbant apie abiejų išrinktų trenerių gebėjimus ir kvalifikaciją, manau jie yra verti šio posto ir jie duos impulsą savo komandoms bei pasieksime gražių rezultatų. Neabejojame jų kvalifikacija, nes už juos balsavo 20 komisijos narių“, – sakė R.Butautas.

Posėdžio metu buvo pristatytas 3×3 rinktinių treneris Dainius Novickas, kuris bendru sutarimu buvo įtrauktas į Meistriškumo komisijos sudėtį. Jo kandidatūra taip pat turės būti patvirtinta artimiausiame LKF Vykdomojo komiteto posėdyje.

„3×3 krepšinis sparčiai populiarėja ir tai yra tikrai įdomi krepšinio šaka. Lietuva yra krepšinio valstybė ir mes turime žengti koja kojon. Aš džiaugiuosi, kad jau yra pasiekta gražių rezultatų ir mes tikimės, kad mūsų komanda pateks į olimpines žaidynes. Labai natūralu, kad mūsų komisijos sudėtyje turi būti šios šakos atstovas, o ponas Dainius yra šio krepšinio žinovas ir padės plėtoti šią sporto šaką“, – pridūrė Ramūnas Butautas.

Meistriškumo komisija taip pat patvirtino Lietuvos trenerio dalyvavimą „FIBA Europe Coaching Certificate“ programoje. Norą dalyvauti programoje išreiškė 15-a Lietuvos trenerių, o Meistriškumo komisija įvertinusi patirtį ir motyvaciją dalyvauti programoje, didžiaja balsų dauguma patvirtino Karolio Abramavičiaus kandidatūrą. Lietuvos krepšinio federacijai FIBA yra skyrusi vieną vietą šiame projekte.

FECC kursai siūlo treneriams unikalią galimybę mokytis iš geriausių šios srities atstovų. Mokymuose daugiausia dėmesio skiriama sritims, kurios yra svarbios ieškant ir ugdant jaunuosius talentus. Projekte itin didelis dėmesys skiriamas ir kitoms sritims:

    atletiniam ruošimui;

    mitybai;

    IT;

    antidopingo klausimams;

    traumų prevencijai;

    psichologijai;

    pedagogikai ir didaktikai bei kitoms.

Treneriai turės galimybę stebėti Europos jaunimo krepšinio čempionatų kovas, dalyvauti diskusijų grupėse bei seminaruose. Visa procesą stebi ir FECC projekto grupė, kuriai priklauso tokie treneriai kaip Svetislavas Pesičius ir Madrido „Real“ vyriausiasis treneris Pablo Laso, taip pat ir kiti žinomi treneriai bei žaidėjai.

Trenerių kandidatūras tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) tvirtinimui teikia nacionalinės krepšinio federacijos. Kursų trukmė du metai.

Lietuvos krepšinio federacija apmokės FIBA patvirtintų trenerių dalyvavimo, kelionės bei apgyvendinimo išlaidas susijusias su FECC programa.

LKF Meistriškumo komisijos sudėtis: Ramūnas Butautas, Darius Maskoliūnas, Antanas Sireika, Dalius Lubys, Vladas Garastas, Irmantas Birbalas, Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, Lina Brazdeikytė, Giedrius Gustas, Donatas Slanina, Aurimas Bikulčis, Gintautas Žibūda, Rolandas Radvila, Steponas Kairys, Vydas Gedvilas, Gintautas Regina, Saulius Momkauskas, Vilius Stanišauskas, Alfredas Kaniava, Dainius Čiuprinskas, Tomas Purlys, Žydrūnas Valuckis, Rasa Kreivytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha cha

Cha cha portretas
Radvila, tuo viskas ir pasakyta kokiame lygyje rinktines.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių