Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionai – vėl kauniečiai

  • Teksto dydis:

Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionatas persikėlė į naują vietą, tačiau čempionai liko tie patys. Pirmąsyk Druskininkuose šeštadienį vykusį aštuonių ekipų turnyrą trečią kartą iš eilės laimėjo Kauno žurnalistai.

"Viso turnyro metu jie žaidė stabiliai, patikimai ir visiškai pelnytai džiaugėsi pergale. Savo ruožtu visi dalyviai džiaugėsi puikia rungtynių atmosfera ir puikiomis sąlygomis", - po turnyro sakė jį organizavusio Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) sporto klubo "Press'as" pirmininkas Tautvydas Vencevičius.

Čempionatas vyko visiškai naujai pastatytame Druskininkų sportininkų rengimo centre, kuriame įrengtos iškart dvi krepšinio aikštės. Todėl ir 8 komandų, suskirstytų į "Akvilės" ir "Vytauto" grupes, turnyrui pakako vienos dienos.

Kauno žurnalistai iš pradžių laimėjo visas "Vytauto" grupės rungtynes - su "Delfi" 23:19, su LRT 45:29, su "Press'u" 34:18. Pusfinalyje kauniečiai susitiko su "Lietuvos ryto" komanda, "Akvilės" grupėje užėmusia antrąją vietą. Rungtynės baigėsi 44:24 laikinosios sostinės žurnalistų naudai.

"Akvilės" grupėje karaliavo Panevėžio atstovai. Jie 47:22 įveikė 15min.lt krepšininkus, 25:20 - "Lietuvos rytą" ir 35:21 - LNK komandą. Pusfinalyje panevėžiečių laukė "Press'as". Šis pusfinalis buvo nepaprastai atkaklus. Panevėžio krepšininkai lengviau atsidusti galėto tik tada, kai po paskutinio "Press'o" tritaškio metimo kamuolys išsisuko iš lanko - 24:21.

Finalą kauniečiai pradėjo pasiųsdami į nokdauną Panevėžio atstovus, kuriuos pernai įveikė tik po ypač atkaklios kovos. Pirmasis kėlinys baigėsi 20:3. Po to panevėžiečiai, audringai palaikomi aistruoliais tapusių krepšininkų, dar bandė pasivyti kauniečius, tačiau tai jiems nepavyko - Kaunas laimėjo 31:22.

Nugalėtojai išsivežė "Orakulo" pereinamąją taurę, aukso medalius ir specialius Lietuvos krepšinio federacijos prizus.

Trečiąją vietą kaip ir pernai iškovojo organizatoriai - LŽS sporto klubas "Press'as". Mažojo finalo metu jie 30:25 palaužė "Lietuvos rytą".

Įspūdingiausios rungtynės vyko tarp dviejų komandų, kurioms jos nieko nebereiškė - "Delfi" ir LRT. Visas rungtynes pirmavę žinių portalo "Delfi" atstovai baigiantis antrajam kėliniui atsipalaidavo, o paskutinę sekundę LRT portalo vadovas Mindaugas Raišuotis švystelėjo taiklų tritaškį iš aikštės vidurio. Pratęsimo metu emocinio pakilimo apimti LRT atstovai nepaliko vilčių varžovams ir laimėjo 40:33.

LŽS vienija daugiau nei tūkstantį profesionalių Lietuvos žurnalistų. 2005 metais įkurtas LŽS sporto žurnalistų klubas "Press'as" taip pat rengia Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatą ir kasmetinį tarptautinį žurnalistų futbolo turnyrą.

Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionatas iš dalies finansuojamas Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo lėšomis.


Šiame straipsnyje: žurnalistaikrepšinissportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių