Lietuvos U17 krepšinio rinktinė nugalėjo Turkijos bendraamžius

  • Teksto dydis:

Lietuvos septyniolikmečiai (U17) krepšininkai ketvirtadienį laimėjo dar vienerias kontrolines rungtynes rengiantis pasaulio čempionatui Ispanijoje. A. Sabonio krepšinio centre Kaune lietuviai antrą kartą iš eilės 82:80 (21:15, 23:22, 17:20, 21:23) įveikė bendraamžius iš Turkijos. Išvakarėse Lietuvą buvo nugalėjusi Turkiją 69:64.

„Pataikymas buvo fantastinis. Tačiau tai tik pasirengimas, to nereikia sureikšminti. Kai kurie dalykai gerėja, nors yra dar kai kurių dalykų, kuriuos reikia šlifuoti. Kalbu apie gynybą ir greitą perėjimą iš gynybos į puolimą. Tikimės, kad rytoj per rungtynes pavys dar labiau pagerinti tam tikrus elementus“, – po rungtynių sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas.

Pasak pranešimo, rungtynės, kaip ir išvakarėse, prasidėjo turkų spurtu. Svečiai išsiveržė į priekį 7:2. Tačiau po to šeimininkai atsakė 11 taškų. Nuo to laiko Lietuvos septyniolikmečiai nebeleido turkams išsiveržti į priekį, nepaisydami didžiuliu skirtumu pralaimėtos kovos dėl atšokusių kamuolių.

Lietuviai atkovojo 28 kamuolius, svečiai – net 44 (19 – po lietuvių krepšiu). Tai leido Turkijos rinktinei antraisiais bandymais pelnyti 23 taškus, kai Lietuvos krepšininkai, atkovoję kamuolį po varžovų krepšiu, įmetė 9 taškus.

„Šiose rungtynėse, skirtingai nuo vakar, jau žaidė vienas Turkijos rinktinės lyderių, vidurio puolėjas Ahmetas Canas Duranas. Apskritai jų priekinė linija atrodo galingai. Jie anksčiau subrendę, fiziškai stipresni už mus. Tuo tarpu mes turėjome vos vieną tikrą „centrą“ – Luką Kišūną. Tačiau mums reikia mokytis, kaip gintis prieš aukštus varžovus, ypač žinant tai, jog pirmoji varžovė Pasaulio čempionate bus Argentina, turinti daug galingų aukštaūgių“, – sakė G. Petrauskas.

Jo auklėtiniai užmėtė varžovus tritaškiais – pataikė 14 iš 25 tolimų metimų, o turkai įmetė vos 2 iš 12. Pusę lietuvių tritaškių įmetė Ignas Sargiūnas, pataikęs 7 iš 8 tritaškių. Tą vakarą iš viso jis pelnė 27 taškus. 15 taškų prie pergalės pridėjo Vitalijus Kozys (3/5 tritaškių), 11 – Tadas Vaičiūnas (3/3 tritaškių).

Turkijos ekipoje rezultatyviausias buvo A. Duranas, įmetęs 34 taškus ir atkovojęs 18 kamuolių. Kitas Lietuvos sirgaliams nuo praėjusios vasaros Europos čempionato Kaune pažįstamas turkų lyderis Onuralpas Bitimas aikštėje nepasirodė.

Penktadienį Lietuvos ir Turkijos septyniolikmečiai A. Sabonio krepšinio centre susitinka trečią kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių