„Lietuvos rytas“ sukirto rankomis su „Žalgiryje“ žaidusiu amerikiečiu

  • Teksto dydis:

Kol Lietuvos krepšinio sirgalių akys nukrypusios į Rio de Žaneiro olimpiadą, Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas tęsia komplektaciją. „Lietuvos rytas“ trečiadienį pradėjo sukirsdamas rankomis su nauju įžaidėju, kurio pavardė šalies krepšinio sirgaliams – pažįstama, informuoja klubo svetainė internete.

„Lietuvos rytas“ sudarė vienerių metų sutartį su Airijos pilietybę turinčiu amerikiečiu Donnie McGrathu. 32 metų 193 cm ūgio įžaidėjas 2013 metais vilkėjo Kauno „Žalgirio“ marškinėlius.

„Jis turi puikų metimą, iš aukštai gali skirti perdavimą. D. McGratho fiziniai duomenys leidžia žaisti neblogai.

Tai įrodė ir paskutinis sezonas Ispanijoje. Jam esame numatę įžaidėjo vaidmenį. O ar bus pirmas, antras, priklausys nuo to, kaip žais. Tikimės, kad jis susitvarkys su įžaidėjo vaidmeniu“, – sakė „Lietuvos ryto“ treneris Tomas Pačėsas.

Sostinės komandą jau papildė Davidas Loganas ir Kenny Kadji. „Lietuvos rytas“ taip pat turi sutartis su Roku Giedraičiu, Artūru Gudaičiu, Juliumi Juciku, Deividu Gailiumi, Karoliu Guščiku, Aisčiu Piliausku, Artūru Jomanu, Adamu Lapeta bei Antanu Kavaliausku. Tiesa, pastarajam „Lietuvos rytas“ ieško kito klubo.

Vilniaus klubas po praėjusio sezono atsisveikino su Denisu Lukašovu, Kendricku Brownu, Adu Juškevičiumi, Mariumi Runkausku bei Gediminu Oreliku.

D. McGrathas po žaidimo „Žalgiryje“ patraukė į Rusiją, kur vilkėjo Sankt Peterburgo „Spartak“ marškinėlius, o 2014 metų spalį sudarė sutartį su Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija), bet gruodžio pabaigoje paliko komandą ir prisijungė prie Volgogrado „Krasnyj oktiabr“ klubo.

2013-aisiais LKL čempionu tapęs D. McGrathas nuo 2015 metų žaidė „Obradoiro CAB“ klube Ispanijos čempionate. Ši komanda praėjusį sezoną ACB lygoje užėmė 15-ąją vietą. D. McGrathas Ispanijoje vidutiniškai rinko po 7,7 taško, atliko po 4,7 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo po 0,5 kamuolio, o aikštėje praleisdavo 24,7 minutės.

„Ispanijoje jis turėjo gerą sezoną, atrodė solidžiai. Be to, jis turi patirties. D. McGrathas visą sezoną žaidė įžaidėjo pozicijoje, taip pat ir Sankt Peterburge. Jo žaidimo kokybė mums tinka“, – sakė T. Pačėsas.

Jis su „Lietuvos ryto“ krepšininkais treniruočių stovyklą pradės ketvirtadienį Vingio parke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių