„Lietuvos rytas“ pasirašė sutartį su vidurio puolėju iš Ukrainos

  • Teksto dydis:

Tik bronzos medalius pasibaigusiame Lietuvos krepšinio lygos čempionate iškovojusi Vilniaus "Lietuvos ryto" komanda toliau komplektuoja sudėtį naujam sezonui, informuoja klubo svetainė internete. Sostinės komanda pasirašė metų sutartį su galimybe pratęsti ją dar sezonui su 24 metų 207 cm ūgio ukrainiečiu vidurio puolėju Kirilu Natiažka.

Atletiškas krepšininkas pastaruosius dvejus metus atstovavo Mariupolio "Azovmaš" ekipai.

Pastarąjį sezoną jis buvo pripažintas geriausiu Ukrainos superlygos vidurio puolėju, taip pat - geriausiu VTB Vieningosios krepšinio lygos žaidėju ukrainiečiu. Ukrainos superlygoje K.Natiažka vidutiniškai pelnė po 10,3 taško ir atkovojo po 6,2 kamuolio, o Vieningoje lygoje - po 11 taškų ir po 6,1 kamuolio.

Į Mariupolį 2012-aisiais K.Natiažka atvyko iš JAV, kur studijavo Arizonos universitete ir tris sezonus rungtyniavo NCAA pirmenybėse.

Pernai su Ukrainos rinktine jis dalyvavo Europos čempionate Slovėnijoje, kur vidutiniškai rinko po 7,7 taško ir atkovojo po 4,6 kamuolio per rungtynes.

"Man tai - didžiulis žingsnis į priekį, - sakė K.Natiažka. - Pirmą kartą savo karjeroje profesionaliame krepšinyje būsiu legionierius. Tai - rimtas iššūkis, bet manau, kad esu pasirengęs. "Lietuvos rytas" - stipru klubas, jo istorija - turtinga, todėl džiaugiuosi tapęs tokios komandos dalimi."

Pasak vidurio puolėjo, jam svarbiausia - ne asmeniniai, o komandos rezultatai.

"Esu nesavanaudiškas žaidėjas, į pirmą vietą keliu ne savo ambicijas, o komandos. Greitai randu kalbą su ekipos draugais, esu kovingas, visada noriu laimėti, - kalbėjo ukrainietis. - Tikiu, kad būsiu naudingas "Lietuvos rytui."

Išvakarėse sostinės klubas pasirašė dvejų metų sutartį su 25 metų 194 cm ūgio įžaidėju Adu Juškevičiumi, o prieš kelias dienos ir su vyriausiuoju treneriu Virginijumi Šeškumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių