„Lietuvos rytas“ iškovojo didžiausią pergalę šiame LKL sezone

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Lietuvos rytas“ vargo su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ neturėjo. Sostinėje vykusias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes vilniečiai laimėjo 94:57 (25:15, 23:15, 26:17, 20:10). Tai didžiausia „Lietuvos ryto“ pergalė šiame sezone.

„Pieno žvaigždės“ tritaškiu pradėjo susitikimą, tačiau „Lietuvos rytas“ tuomet spurtavo 14:0 ir jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą.

Dar vieną spurtą 10:0 vilniečiai surengė antrojo kėlinio viduryje. Įgijęs apčiuopiamą atotrūkį (39:22) „Lietuvos rytas“ intrigai grįžti į rungtynes nebeleido. Priešingai – po kiekvieno kėlinio pranašumą tik padidindavo.

Lyderiai. „Lietuvos ryto“ pergalės pamatus padėjo Davidas Loganas ir Deividas Gailius, kurie dar pirmoje rungtynių pusėje abu surinko dviženklį taškų skaičių. Snaiperiai surinko atitinkamai 14 ir 20 taškų.

Rekordas. „Lietuvos ryto“ puolėjas Drew Gordonas gerai žinomas kaip geriausias vilniečių kovotojas dėl atšokusių kamuolių, bet amerikietis nustebino dar vienu ginklu. Jis atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir pasiekė asmeninį LKL rekordą. Vidurkis iki susitikimo buvo 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

Mikrodvikova. LKL čempionate įvyko išskirtinė mikrodvikova. Aikštėje akis į akį stojo du havajiečiai – abiejų komandų įžaidėjai Rashaunas Broadusas ir Derrickas Low. Geriau pasirodė D.Low, bet kaip nugalėtojas parketą paliko „Lietuvos ryto“ legionierius. D.Low pelnė 12 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus, kai R.Broadusas pasižymėjo 3 taškais ir 2 perdavimais.

Sugrįžimas. „Lietuvos rytas“ tris savaites nežaidė namų rungtynių. Tvarkaraštis taip susidėliojo, kad tik po penkių iš eilės Europos taurės ir LKL susitikimų vilniečiai galėjo pasidžiaugti Vilniaus sirgalių palaikymu.

Kraitis. „Lietuvos rytas“ į savo sąskaitą įsirašė 7-ąją pergalę per 10 rungtynių. Pasvaliečiai yra laimėję 5 susitikimus.

Rezultatyviausi:

„Lietuvos rytas“: D.Loganas 20, R.Giedraitis 15, D.Gailius 14, A.Jomantas ir J.Jucikas po 8.

„Pieno žvaigždės“: S.Babrauskas 14, D.Low 12, A.Agafonovas 9, V.Dilys 6, O.Olisevičius 5.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių