Lietuvos rinktinės treneris D. Adomaitis: esu patenkintas visų žaidėjų darbu

  • Teksto dydis:

Po ketvirtosios pergalės 2019 metų pasaulio krepšinio čempionato Europos zonos atrankos varžybose Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis džiaugėsi žaidėjų atsidavimu.

Lietuviai pirmadienį Klaipėdoje 106:50 sutriuškino autsaiderę Kosovo komandą ir užsitikrino vietą kitame etape.

Šiose rungtynėse sublizgėjo Eimantas Bendžius, kuris pataikė visus metimus (tritaškiai 6/6) ir surinko 22 taškus. Pirmą kartą Lietuvos rinktinės aprangą apsivilko jaunieji Arnoldas Kulboka ir Laurynas Birutis.

„Sveikinu savo komandą, žaidėjus. Labai didelis ačiū fanams, kurie šiandien važiavo ir iš Vilniaus. Žaidėjams labai norėčiau padėkoti už profesionalumą šio „lango“ ir itin gerą darbą. Kalbant apie rungtynes, padarėme savo darbą. Eimanto Bendžiaus buvo fantastinis pirmasis kėlinys, jis turi tą savybę, kad jei pajaučia žaidimą jo nesustabdysi. Arnoldas Kulboka ir Laurynas Birutis labai nori išnaudoti savo šansą ir savo darbą atliko labai gerai, tačiau nepamirškime, kad žaidėme su Kosovu. Esu patenkintas visų žaidėjų darbu“, - kalbėjo D. Adomaitis.

Paklaustas, ar kitame atrankos lange į rinktinę bus kviečiamas veteranas Kšištofas Lavrinovičius, D. Adomaitis atsakė, kad „niekada nesakyk niekada“.

„Jo patirtis yra labai didelė. Jis yra tikras pavyzdys visiems žaidėjams. Kšištofas yra tikras patriotas. Jeigu rinktinėje bus įsteigta psichologo pareigybė, tai iškart atiteks Kšištofui“, - pridūrė treneris.

Rungtynėmis buvo patenkintas ir antrą kartą Lietuvos rinktinėje žaidęs aukštaūgis Martynas Echodas.

„Žaidėme puikiai puolime, taip pat ir gynyboje, leisdami varžovams įmesti tik 50 taškų. Antroje rungtynių pusėje atsipalaidavome ir žaidėme laisvai. Džiaugiuosi, kad su L. Biručiu galėjome abu žaisti šiose rungtynėse ir tikrai nejaučiu jokios konkurencijos su juo“, - sakė M. Echodas.

Kitas rungtynes lietuviai žais birželio 28 dieną išvykoje su Lenkijos krepšininkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių