Lietuvos rinktinė antruoju bandymu pasiekė Slovėniją (komentarai)

Mažiau šypsenų, daugiau rimties ir susikaupimo. Lietuvos rinktinės krepšininkai antradienio rytą į Karmėlavos oro uostą rinkosi santūresni nei išvakarėse, kai nesėkmingai mėgino pirmą sykį išskristi į Slovėniją. Dėl „Adria“ avialinijų  lėktuvo variklio gedimo pirmadienį vakare lietuviai buvo priversti grįžti į viešbutį ir praleisti dar vieną naktį Kaune. Vis dėlto antradienį lygiai dešimtą ryto jau suremontuotas "Airbus A320" sėkmingai pakilo ir pasuko Liublianos link, o po mažiau nei dviejų valandų pasiekė Slovėnijos sostinę.

Prieš skrydį juokelius Jono Kazlausko auklėtiniams nustelbė mintys apie nenumaldomai artėjančias pirmąsias rungtynes Europos čempionate, kuriose jau rytoj prieš juos stos galinga Serbijos rinktinė. Norint pasirengti itin svarbiai dvikovai, Slovėniją jiems reikėjo pasiekti kuo greičiau.

Vis dėlto panikuoti dėl kelionės nesklandumų lietuviai nebuvo linkę.

„Žinoma yra kažkoks nerimas skristi tuo pačiu lėktuvu, bet aš apskritai nemėgstu skristi“, – antradienį prieš kelionę tvirtino Jonas Valančiūnas. – Ar šie kelionės nesklandumai kaip nors atsilieps mūsų planams? Nežinau, trenerio reikėtų klausti. Jis tuos planus sudarinėja. Aš asmeniškai pirmadienio neįvykusio skrydžio nelaimės ženklu nelaikysiu“.

„O ko čia panikuoti? Man žaidžiant Rusijoje kelionėse yra buvę ir ne tokių dalykų. O dabar visi ramiai išsimiegojome ir kupini jėgų keliausime“, – J. Valančiūnui antrino Darjušas Lavrinovičius.

Lietuvos rinktinės spaudos atstovo Lino Kunigėlio teigimu, dėl atidėto užsakomojo skrydžio ekipos dienotvarkę teko pakoreguoti. Antradienį ryte J. Kazlauskas jau Slovėnijoje ketino surengti treniruotę, išmėginti sporto rūmų lankus ir parketą. To padaryti nepavyko.

Tačiau kol kas nuostoliai – minimalūs. Antrasis bandymas jau sutaisytu lėktuvu pasiekti Slovėniją buvo sėkmingas, tad rinktinė pietaus jau Europos čempionato sostinėje, o vakare lies prakaitą pratybose. Liublianoje jų jau laukia būriai krepšinio aistruolių, į turnyrą atskridusių antradienio naktį pakaitiniu lėktuvu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Palinkėjimai

Palinkėjimai portretas
Laimingo skrydžio sakalai - į Slovėniją ir Slovėnijoje. Jūs mūsų šaunuoliai. Jumis tikėjome, tikime, palaikome ir palaikysime.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių