Lietuvos moterų krepšinio rinktinė Prancūzijoje nusileido švedėms

  • Teksto dydis:

Antrą nesėkmę keturių komandų turnyre Prancūzijoje patyrė Europos pirmenybėms besirengianti Lietuvos moterų krepšinio rinktinė.

Antradienį Lietuvos krepšininkės 69:72 (14:26, 14:17, 25:15, 12:12) nusileido pirmąją pergalę iškovojusiai Švedijos ekipai, kurios viena trenerių yra lietuvė Jurgita Kaušaitė.

"Labai geros ir naudingos rungtynės, kurias sudarė dvi skirtingos pusės. Už pirmąją merginoms galėčiau parašyti nelabai gerą pažymį, tačiau už antrąją - labai teigiamą. Ypač nudžiugino rimtas mūsų nusiteikimas žaidžiant su stipriausios sudėties Švedijos rinktine, kuri pasaulyje laikoma labai rimta komanda", - po rungtynių šalies krepšinio federacijos svetainei internete sakė rinktinės vyr. treneris Mantas Šernius.

Pasak jo, iš pradžių Lietuvos krepšininkes iš vėžių išmušė agresyvi Švedijos gynybą, kurią po pertraukos pavyko suardyti.

"Išmokome perskaityti varžovių gynybą. Trečiajame ir ketvirtajame kėlinyje švedės buvo savotiškame nokdaune. Tik mūsų per paskutiniąsias keturias minutes pramesti šeši baudų metimai ir pora tritaškių neleido pasiekti pergalės. Tačiau reikia tik džiaugtis ta pamoka, smagu, kad sugebėjome prisitaikyti prie tokios agresyvios gynybos", - sakė M.Šernius.

19 taškų į varžovių krepšį įmetė Gintarė Petronytė, 14 - Kamilė Nacickaitė, 9 - Santa Okockytė, 8 - Vita Kuktienė, 7 - Gabrielė Gutkauskaitė.

"Noriu pagirti ir Sandrą Linkevičienę, nors ji nepelnė nė taško. Varžovės prieš ją "dvigubino" ir "trigubino" gynybą, tačiau Sandra rasdavo laisvas komandos drauges ir rungtyniavo naudingai", - sakė M.Šernius.

Nugalėtojų gretose išsiskyrė Louice Halvarsson (15 tšk.), Elin Eldebrink (14 tšk.) ir Anna Barthold (10 taškų).

Trečiadienį lietuvės turnyrą baigs maču su Graikijos komanda, kuri antradienį žaidžia su Europos vicečempionėmis Prancūzijos krepšininkėmis.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų skirtumas):

1. Prancūzija         1  0   95:65
2. Graikija           1  0   69:64
3. Švedija            1  1  136:138
4. Lietuva            0  2  134:167



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių