Lietuvos moterų krepšinio rinktinė albanes sutrypė 88 taškų skirtumu

  • Teksto dydis:

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė pergalingai baigė atrankos varžybas į vėliau šiemet vyksiantį Europos moterų krepšinio čempionatą.

Paskutinėse rungtynėse Manto Šerniaus auklėtinės Kėdainiuose nesunkiai 146:58 (35:18, 43:11, 37:11, 31:18) susitvarkė su varžovėmis iš Albanijos.

Savo atrankos grupėje lietuvės, praleidusios ruses ir vengres, liko trečios ir į tolimesnį etapą nepateko.

Lietuvos komanda mačą pradėjo tokiu startiniu penketu: Rasa Knyzaitė, Laurita Jurčiūtė, Laura Juškaitė, Gintarė Petronytė ir Gabija Meškonytė.

Šeimininkės mačą pradėjo sausa atkarpa ir netruko pabėgti – 6:0. Greitai persvara tapo dviženkle – 15:4. Kėlinio pabaigoje tritaškį su sirena pataikė Santa Baltkojienė ir jau po pirmųjų dešimties minučių šeimininkės turėjo solidų pranašumą – 35:18.

Jau pačiame antro kėlinio starte skirtumas perkopė ir dvidešimties taškų ribą – 40:18. Lietuvės varžovėms ir toliau neleido rinkti taškų, o pačios puolime smaginosi – 48:18. Kėliniui persivertus į antrą pusę skirtumas dar kartą peržengė rekordinę ribą – 66:23. Įpusėjus mačui šeimininkės pirmavo 78:29.

Po pertraukos lietuvės ir toliau dominavo po krepšiais bei dar labiau didino savo persvarą – 88:29. Neilgai trukus krito ir šimtasis taškas – 101:37. Po trečiojo kėlinio lietuvės buvo priekyje 115:40.

Ketvirtame kėlinyje didelių sukrėtimų nebuvo – lietuvės ir toliau atakavo itin užtikrintai ir užtvirtino nesunkią savo pergalę rezultatu 146:58.

Kovą po krepšiu lietuvės laimėjo net 68:26.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Mantas Šernius liko patenkintas komandos pasirodymu:

„Didžiausia mano, kaip trenerio, užduotis buvo nuteikti ekipą rungtynėms. Žinojome varžovių pajėgumą, žinojome, jog nebeturime šansų patekti į Europos pirmenybes, tad pagrindinė mano užduotis buvo motyvuoti, kad žaistume ir laimėtume rungtynes. Manau, rezultatas kalba pats už save.

Tiesa, tokio rezultato tikrai neakcentavome – visų pirma norėjome išvengti traumų, taip pat leisti visoms (ypatingai – jaunesnėms) žaidėjoms pajausti, ką reiškia vilkėti nacionalinės rinktinės marškinėlius bei sėkmingai užbaigti šią atranką.“

Lietuvos rinktinėje rezultatyviausia buvo Gintarė Petronytė, pelniusi 27 taškus ir atkovojusi 11 kamuolių. Eglė Šikšniūtė pridėjo 24 taškus ir 15 atkovotų kamuolių, o Kamilė Nacickaitė rungtynes baigė surinkusi 20 taškų ir atlikusi 5 rezultatyvius perdavimus.

Albanijos komandos gretose išsiskyrė Enxhi Xhanaj, surinkusi 21 tašką ir atkovojusi 10 kamuolių, Ele Zykaj pridėjo 16 taškų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių