Lietuvos moksleivių krepšinio sezonas antradienį baigtas iškilmėmis sostinėje

  • Teksto dydis:

Jubiliejinis 15-asis Lietuvos moksleivių lygos „Perlas“ sezonas antradienį iškilmingai buvo baigtas simbolinėje vietoje – Švietimo ir mokslo ministerijoje. Iškilmių, kuriose dalyvavo gausybė žinomų Lietuvos asmenybių, MKL „Perlas“ sezono lyderiai ir treneriai, metu buvo įteikta daugybė apdovanojimų.

MKL „Perlas“ sezono uždaryme dalyvavo Lietuvos švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė, Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Edis Urbonavičius, LKF prezidentas Arvydas Sabonis, generalinės lygos rėmėjos UAB „Olifėja“ prezidentas Antanas Muraška, MKL rėmėjai.

„Sveikinu visus sportininkus, jų trenerius, subūrusius stiprias komandas, moksleivių krepšinio lygos organizatorius. Lietuvoje krepšiniui skiriama garbinga vieta ir taip bus ateityje todėl, kad yra Lietuvos moksleivių krepšinio lyga, kurioje rungtyniauja talentingi sportininkai ateisiantys ir į didįjį sportą“, – sveikindama laimėtojus sakė švietimo ir mokslo ministrė A. Pitrėnienė.

Renginio metu buvo parodytas nuotaikingas filmukas, apžvelgiantis 2015-2016 metų sezono MKL „Perlas“ kovas ir svarbiausius įvykius. O apdovanojimų metu ekrane buvo rodomi ir geriausiųjų lygos žaidėjų duomenys.

Šio sezono MKL uždaryme jau penktą kartą buvo apdovanoti MKL čempionatų simbolinio penketuko nariai.

2015-2016 metų sezono MKL vaikinų čempionatų simbolinis penketas:

Grantas Vasiliauskas (Alytaus sporto ir rekreacijos centras);

Laurynas Vaištaras (Plungės sporto ir rekreacijos centras);

Gytis Masiulis (Kauno krepšinio mokykla „Aisčiai“);

Aistis Pilauskas (Š. Marčiulionio krepšinio akademija);

Edgaras Preibys (Mažeikių sporto mokykla). 

2015-2016 metų sezono MKL merginų čempionatų simbolinis penketas:

Martyna Petrėnaitė (Biržų sporto mokykla);

Laurita Jurčiūtė (Kėdainių sporto mokykla);

Kristina Masionytė (Alytaus sporto ir rekreacijos centras);

Ugnė Mikštaitė (Panevėžio kūno kultūros ir sporto centras);

Livija Sakevičiūtė (Kauno krepšinio mokykla „Aisčiai“). 

Geriausiu metų vaikinų treneriu tapo Alytaus sporto ir rekreacijos centro strategas Sigitas Krukis. Treneris su savo auklėtiniais sugebėjo iškovoti U17 čempionų titulą ir Alytaus miestui pagaliau atnešė taip trokštamą Lietuvos moksleivių krepšinio lygos trofėjų.

Geriausia metų merginų trenere tapo Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ Birutė Jankauskienė. Šios trenerės vadovaujama komanda nepatyrė pralaimėjimo šių metų jaunių merginų čempionate, bet dar ir sugebėjo laimėti antrą pagal pajėgumą Lietuvos moterų „Akvilės“ lygos čempionatą.

Metų vaikinų komanda pripažinta Kauno krepšinio mokyklos „Perkūnas“ jaunučių vaikinų (gim. 2001 m.) I-oji komanda. Kauniečiai su treneriu Juozu Barkausku visą sezoną savo čempionate nepatyrė nei vieno pralaimėjimo ir sugebėjo iškovoti pirmąjį MKL trofėjų savo krepšinio mokyklos istorijoje.

Metų merginų komanda tapo Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ (gim. 1998-1999 m.) ekipa. Birutės Jankauskienės auklėtinės visą sezoną keliavo praktiškai nesuklupdamos ir pelnytai galės didžiuotis MKL metų merginų komandos titulu.

Metų iššūkio komanda pripažinta Mažeikių sporto mokyklos jaunių vaikinų (gim. 1998 m.) komanda. Mažeikių SM apdovanojama už parodytą komandinę dvasią ir nusiteikimą kovoti iki galo Jaunių U18 čempionato B Diviziono finale. Išvakarėse netekę 3 pagrindinių žaidėjų, lemiamoje kovoje mažeikiškiai sugebėjo rasti savyje jėgų ir triumfuoti finale.

Daugiausiai LKF reitingo taškų vaikinų čempionatuose surinko Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademija, o merginų čempionatuose daugiausiai reitingo taškų surinko Kauno krepšinio mokykla „Aisčiai“.

Moksleivių krepšinio lyga „Perlas“ taip pat apdovanojo naudingiausius kiekvieno čempionato žaidėjus ir jaunuosius krepšininkus, kurie pirmavo visoje lygoje pagal įvairias statistikos kategorijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių