Lietuvos krepšininkus vargina sloga, bet vyrai pasiruošę kovai

"Šiuo metu visi gali sportuoti visa jėga", – Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių atidarymo išvakarėse sportininkų sveikatą apibūdino Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės gydytojas Vytenis Trumpickas. Palyginti nesmarkiai nukentėjo ir pirmosiose rungtynėse į akį skaudžiai gavęs Jonas Valančiūnas.

Piršto skausmą numalšins

Kaunietis gydytojas, jau daug metų sergintis sportininkų sveikatą, sakė, kad vienintelė problema, užklupusi krepšininkus pasirengimo žaidynėms laikotarpiu – sloga.

Oras Rio de Žaneire labai permainingas: jau rytą labai karšta, o vakare anksti temsta ir staiga atšąla. Dieną visur – viešbučiuose, sporto salėse, autobusuose įjungti oro kondicionieriai.

"Dėl to keli krepšininkai peršalo ir šiek tiek sluoguoja, bet tai nėra priežastis nesitreniruoti. Tarp peršalusiųjų esu ir aš, todėl tenka gerti vaistus", – prisipažino gydytojas V.Trumpickas.

Jis atskleidė, kad šiek tiek problemų turi Marius Grigonis. Jam skauda pirštą, ir ši bėda nepašalinama, kamuos visos olimpiados metu.

"Turime priemonių skausmui malšinti ir net užblokuoti, jei reikės. Jei jis trukdys žaisti – taip ir padarysime. Jonui Mačiuliui prakirstas antakis ir akies voko kraštas baigia sugyti, nors tokia trauma jam jau trečia. Jonas sako, kad tai jam netrukdo žaisti", – atvirai pasakojo V.Trumpickas ir užtikrino, kad kiti žaidėjai sveiki, be to, jų sveikata kasdien atidžiai stebima.

Turi viską, ko reikia

Į Braziliją lietuviai nusigabeno visas įmanomas priemones žaidėjų sveikatai prižiūrėti.

Visų pirma tai – gausybė fizioterapijos įrangos: trys "Bemmer" aparatai magneto terapijos procedūroms atlikti, šaldymo kompresinė įranga "Game ready" ir intermituojančios kompresijos įranga, skirta kojoms, rankoms, dubeniui po traumų reabilituoti, nuovargio simptomams slopinti.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė turi savo masažinius stalus, atgabentus specialiai jai. O kur dar ultragarso, elektrostimuliacijos aparatūra ir visa kita.

"Žaidėjai pagal iš anksto numatytą planą gauna gausybę vitaminų, maisto papildų", – pridūrė gydytojas reabilitologas V.Trumpickas.

Beje, maisto pasirinkimas ir kokybė lietuvių nežavi.

Uodai nepuola

Salygos Rio de Žaneiro olimpiniame kaimelyje, įvertino gydytojas V.Trumpickas, daug prastesnės, lyginant su ankstesnėmis dvejomis olimpinėmis žaidynėmis, kuriose jis dalyvavo.

Medikų komanda gyvena kartu su krepšininkais. Šeštame viešbučio aukšte įsikūręs trenerių kolektyvas, o septintame – žaidėjai ir aptarnaujantis personalas.

"Beje, septintame aukšte taip pat gyvena plaukikė Rūta Meilutytė ir kiti Lietuvos sportininkų delegacijos nariai. Butuose yra du nedideli miegamieji, svetainė ir dušas su WC", – vardijo gydytojas V.Trumpickas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių