Lietuvos krepšininkės universiadoje nusileido australėms

  • Teksto dydis:

Kovas Taipėjuje (Taivanas) vyksiančioje universiadoje tęsia Lietuvos studenčių ekipa, treniruojama Romualdo Petronio. Vakar lietuvaitės rezultatu 71:78 (16:16, 26:16, 24:21, 12:18)  nusileido Australijos studenčių rinktinei, o šiandien kyla į kovą su rusėmis, kurios pirmose grupės varžybose rezultatu 67:57 nugalėjo Argentinos ekipą.

Nors pirmąjį kėlinį rusės rungtynėse su lietuvėmis dažniau pirmavo 2-4 taškais, tačiau pirmojo kėlinio pabaigoje mūsiškės sužaidė tiksliau ir išlygino rezultatą – 11:11. Dar po kelių akimirkų Roberta Mizgerytė turėjo progą persverti rezultatą, tačiau nepataikė iš gana patogios padėties. Tada rusės pelnė 9 iš eilės taškus ir vėl trūktelėjo į priekį – 22:11.  

Pirmuosius taškus antrajame kėlinyje lietuvaitės pelnė tik praėjus beveik minutėms, kai tritaškį pataikė Dalia Belickitė.

Grupės kovas Lietuvos merginos baigs rugpjūčio 23 d. (trečiadienį) 17.30 val. (Lietuvos laiku 12.30 val.) rungtynėmis su Argentina.

Sunkiai susitikimą pradėjusios Lietuvos krepšininkės, vėliau susikaupė ir kurį laiką pirmavo. Vis gi jau antrajame kėlinyje australės perėmė iniciatyvą ir nutolo dviženkliu taškų skirtumu. Rungtynių pabaigoje Lietuvos studentės surengė spurtą, bet to pasiekti pergalei neužteko.

"Jos mums per stiprios, bet mes sužaidėme gerai ir atsilaikėme,- po rungtynių sakė merginų treneris Romualdas Petronis. – Šios rungtynės brangiai kainavo, nes nežinome kaip bus su Ieva Kazlauskaite, nes ją tiesiog išjungė aikštelės viduryje ir net nesušvilpė pražangos. Ruošiamės žaisti prieš gerai žaidžiančią jų aukštaūgę, bet jos problemos mums išspręsti nepavyko".

Lietuva: R. Mizgerytė 11 tšk., Agnė Černeckytė, Martyna Petrėnaitė ir Ieva Savickaitė po 8 tšk.

Australija: Lauren Scherf 19 tšk., Darcee Lee Garbin 14 tšk., Aimie Clydesdale 12 tšk.

Kitas rungtynes merginos žais rytoj prieš Rusijos rinktinę, kuri šiandien pasiekė pergalę prieš Argentinos rinktinę 67:57



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių