Lietuviai dar kartą parklupdė belgus, J.Kazlauskas pažėrė kritikos L.Kleizai (komentarai)

Europos čempionatui besirengianti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė antradienį antrą kartą žaidė draugiškas rungtynes su Belgijos ekipa. Šį kartą mačas vyko Kauno sporto halėje. Lietuviai vėl iškovojo pergalę 66:53, tačiau po rungtynių gavo pylos dozę nuo trenerio Jono Kazlausko.

Komentarai

"Šios rungtynės man sukėlė daug klausimų. Kokie mes esame - tokie kaip vakar, ar tokie kaip šiandien. Tikiuosi, kad tokie kaip vakar - kovingi.

Jauni žaidėjai priima blogus sprendimus, pervertina savo galimybes. Po to jiems - šokas. Šiandien išėjome atbukę, nenusiteikę. Negaliu pasakyti, kad kuris nors krepšininkas sužaidė labai gerai", - po mačo kalbėjo Lietuvos rinktinės strategas Jonas Kazlauskas.

Paklaustas, kaip vertina Lino Kleizos nesportišką elgesį, kai šis gavo techninę pražangą, J. Kazlauskas atsakė: "Blogai. Nenoriu vertinti "ant karštųjų". Lietuvos rinktinėje visi yra lygūs ir jei kas galvoja, kad yra lygesnis, tai yra neteisinga. Taip elgtis negalima ir tai akcentuosime".

"Šita komanda, jeigu žaistų pagal savo lygį, būtų Europos čempionė", - taip apie Lietuvos rinktinę atsiliepė Belgijos ekipos treneris Eddy Casteelsas.

Pirmasis kėlinys. Rungtynės prasidėjo taikliu Manto Kalniečio tritaškiu. Netrukus jis įmetė dar du taškus - 5:0. 4-ąją minutę Lietuvos krepšininkai pirmavo 8:6.  Po minutės iš toli pataikė Martynas Pocius - 11:6.  Darjušui Lavrinovičiui pataikius dvitaškį aikštės šeimininkai vėl atstato penkių taškų persvarą - 13:8.

8 min. Belgijos krepšininkai sumažino atsilikimą iki minimumo -15:14. 8 min. į aikštę pirmą kartą žengia Donatas Motiejūnas.

Pirmojo kėlinio pabaigą sėkmingiau sužaidė Jono Kazlausko auklėtiniai, jie per pirmąjį ketvirtį įgijo šešių taškų persvarą (20:14). Prieš trumpąją pertraukėlę taškus po

Jono Valančiūno perdavimo pelnė D. Motiejūnas.

Antrasis kėlinys. Jį kur kas sėkmingiau pradėjo Lietuvos krepšininkai, 12 min. jie atitrūko - 25:15. Belgai į tai atsakė dviem tritaškiais iš eilės - 25:21. 15 min. mūsų rinktinė pirmavo 29:23.

18 min. iš toli pataikė ir Linas Kleiza - 34:25. Iki pertraukos aikštės šeimininkai susikrovė 12 taškų pranašumą - 39:27.

Trečiasis kėlinys. Po pertraukos pirmasis taškus pelnė J.Valančiūnas. Po jo metimo lietuviai įgijo rekordinę - 14 taškų - persvarą (41:27). Vėliau abi komandos ilgai žaidė nerezultatyviai. Trečiojo kėlinio viduryje Lietuvos rinktinė pirmavo 44:30. 

29 min. po  Tomo Delininkaičio metimo iš po krepšio Lietuvos rinktinės pranašumas tapo triuškinantis - 54:34.

Ketvirtasis kėlinys. Ketvirtajame kėlinyje sėkmingiau žaidė belgai. Jie ėmė mažinti atsilikimą: 55:38, 55:45.  Netrukus komandas skiria vos septyni taškai - 55:48. 37 min. lietuviai pirmauja 59:52. 38 min. Mindaugas Kuzminskas "kala" kamuolį iš viršaus - 61:52. Rungtynių pabaigoje Lietuvos krepšininkai sugebėjo padidinti persvarą iki dviženklio skaičiaus - 66:53.

Lietuvos rinktinei taškų pelnė: Mindaugas Kuzminskas 13, Jonas Valančiūnas 12, Darjušas Lavrinovičius ir Martynas Pocius po 7, Mantas Kalnietis, Tomas Delininkaitis ir Vytenis Čižauskas po 5, Martynas Gecevičius, Jonas Mačiulis ir Linas Kleiza po 3, Donatas Motiejūnas 2, Adas Juškevičius 1.

Belgijos rinktinė: Jonathanas Tabu 12, Samas Van Rossomas 11.

Lietuvos rinktinei šiemet pirmą kartą atstovavoToronto "Raptors" vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas. Žaidė ir kitas NBA rungtyniaujantis aukštaūgis Donatas Motiejūnas. Jų tandemo krepšinio aistruoliai nekantravo išvysti.

Šalies rinktinei atstovaus ir pirmadienį nerungtyniavę Mantas Kalnietis bei Linas Kleiza.

Treneriai nusprendė šiai dvikovai neregistruoti Renaldo Seibučio bei aukštaūgių Roberto Javtoko ir Kšištofo Lavrinovičiaus.

Pirmadienį mūsų krepšininkai Kėdainiuose belgus sutrypė net 25 taškų persvara -  86:61.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaimo jurgis

kaimo jurgis portretas
Kleizos pižoniškumas jau seniai bado akis, bet šiemet - ypač. Gal Kazlauskas jį pastatys į vietą. O Motiejūnas iki EuroBasket tikrai bent vieną kartą pasprings dantų apsauga.

kodėl

kodėl portretas
supuvusia? Gal neįjungė kondicionierių? Organizatoriai turėjo tuo pasirūpinti, o tu, matyt, esi iš kokio "iškilaus" Vilniaus?

procc

procc portretas
Jau tokia geda padare lietuvai su savo supuvusia sporto sale... Organizatorius prie kryziaus!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių