Lietuvos krepšininkai nukovė gruzinus, M. Kalnietis apsipylė krauju (komentarai)

  • Teksto dydis:

Lietuvos rinktinė kontrolinių rungtynių cikle ir toliau neklumpa. Jono Kazlausko auklėtiniai Vilniuje 81:54 (18:14, 15:12, 29:15, 19:13) sutriuškino Gruzijos krepšininkus ir iškovojo trečią pergalę iš tiek pat galimų.

Lietuviai atitrūko trečiame kėlinyje, kuomet surengė 10:0 spurtą ir susikrovė 19 taškų persvarą (52:33).

Kėlinio pabaigoje Adas Juškevičius pataikė keturis baudos metimus iš eilės ir Lietuvos rinktinės pranašumas išaugo iki 24 taškų (60:36).

Ketvirtas kėlinys tapo tik formalumas. 11:0 paskutinių minučių atkarpą laimėję šeimininkai iškovojo lengvą pergalę (81:54).

Nemalonia staigmena tapo Manto Kalniečio trauma. Po incidento, kurio metu ant pagrindinio Lietuvos rinktinės įžaidėjo užkrito gruzinų vidurio puolėjas Zaza Pachulia, Kalniečiui buvo praskelta kakta.

Atakų organizatorius apsikraujavęs netrukus paliko arena ir išvyko į ligoninę, kur jam buvo susiūta kakta. Po kiek laiko Kalnietis grįžo į aikštelę.

Naudingiausiu rungtynių žaidėju buvo pripažintas 17 taškų per 14 minučių pelnęs Darjušas Lavrinovičius. Gruzijos rinktinės geriausiu krepšininku tapo 18 taškų įmetęs ir 14 kamuolių atkovojęs Pachulia.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris šiam mačui neregistravo Jono Mačiulio ir Pauliaus Jankūno bei traumas besigydančių Žygimanto Janavičiaus ir Simo Jasaičio.

Lietuvos rinktinei tai buvo trečiosios draugiškos rungtynės, Gruzijos nacionalinei ekipai – aštuntos. Kazlausko kariauna praėjusį šeštadienį Šiauliuose 93:74 įveikė latvius, o pirmadienį Panevėžyje 82:51 gruzinus.

Šiuo metu tarp mūsų šalies rinktinės kandidatų trūksta tik už Atlanto plušančio Toronto „Raptors“ klubo vidurio puolėjo Jono Valančiūno, kuris į gimtąją Lietuvą turėtų sugrįžti rugpjūčio pradžioje.

Kitas rungtynes lietuviai žais pirmadienį Suomijoje su šios šalies nacionaline komanda.

Lietuvos rinktinė: Darjušas Lavrinovičius 17, Donatas Motiejūnas 12 (12 atk. kam.), Deividas Gailius ir Šarūnas Vasiliauskas po 9, Renaldas Seibutis 7, Martynas Pocius, Renaldas Seibutis ir Artūras Gudaitis po 6, Adas Juškevičius 5, Mindaugas Kuzminskas ir Antanas Kavaliauskas po 2, Mantas Kalnietis 0.

Gruzijos rinktinė: Zaza Pachulia 18 (14 atk. kam.), Tornike Shengelia ir Beka Burjanadze po 7, Georgi Tsintsadze 6, Viktoras Sanikidze ir Besikas Lezhava po 5.

Komentarai

Jonas Kazlauskas (Lietuvos rinktinės vyr. treneris): „Kitokių rungtynių ir nelaukiau. Žinant gruzinų charakterį, jie norėjo reabilituotis, buvo daug kovos ir grubaus žaidimo, gal net per daug. Gerai kad psichologiškai nesugriuvome, gerai gynėmės, išskyrus atkovotus kamuolius ir reikės ties tuo padirbėti. Rungtynės su pakilimais, nusileidimais daugiau mažiau buvome viską numatę.“

Šarūnas Vasiliauskas (Lietuvos rinktinės gynėjas): „Visada turiu būti pasiruošęs žengti į aikštę, nesvarbu kas atsitinka: kažkas prisirinko greitų pražangą ar dar kažkokios problemos. Tai, kad reikėjo aikštėje pasirodyti taip greitai, manęs nenustebino. Negalvojau, kiek gausiu žaidybinio laiko, po to, kai Mantas Kalnietis pradėjo rungtynes starto penkete, tačiau svarbiausia yra parodyti viską, ką gali geriausią.

Pavyko dar kartą nugalėti Gruzijos rinktinę namuose. Šiame mače prasileidome nedaug taškų. Broliai Lavrinovičiai puikiai dirba ir treniruotėsė, ir rungtynėse. Taškų skirtumas galbūt neparodo tikros kovos, tačiau su gruzinais visada sunku kovoti.“

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių