Lietuvos kariuomenė bendradarbiaus su Kauno „Žalgiriu“

  • Teksto dydis:

Šiandien Krašto apsaugos ministerijoje pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Lietuvos kariuomenės ir Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo.

Sutarties pasirašymą inicijavo Kauno „Žalgiris“, atstovaujamas direktoriaus Pauliaus Motiejūno. Ja numatoma kartu vykdyti bendrus švietėjiškus projektus ir dalyvauti bendruose renginiuose.

„Tai, kad ateityje dar glaudžiau bendradarbiausime, yra ir simboliška, ir džiugu. Lietuvos kariuomenę su „Žalgiriu“ sieja ne tik istorinis Žalgirio mūšis, kovos dvasia ir garbinga istorija, bet ir atsakomybė už savo šalį, siekis vienyti Lietuvos piliečius ir skatinti jų pilietiškumą, meilę savo Tėvynei“, – sakė Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Vytautas Žukas.

Pasirašius bendradarbiavimo sutartį, Lietuvos kariams bus sudaromos galimybės nemokamai stebėti Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančias Lietuvos krepšinio lygos ir Eurolygos namų rungtynes. Tokią pat galimybę planuojama sudaryti ir šalyje dislokuotiems sąjungininkų kariams.

„Žalgiriečiai, kaip ir Lietuvos kariuomenė, visada kaunasi už savo šalį, todėl mūsų bendradarbiavimas turi daugiau bendrų taškų nei gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Tiek krepšinyje, tiek kariuomenėje gynyba yra vienas svarbiausių elementų. Tikiu, kad ši sutartis bus abipusiai naudinga ir padės dar labiau skleisti patriotiškumo dvasią“, – teigė Kauno „Žalgirio“ direktorius P.Motiejūnas.

Savo ruožtu Lietuvos kariuomenė sudarys sąlygas Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo narių pažintiniams vizitams į karinius dalinius, supažindins juos su Lietuvos kariuomenės veikla, siekdama bendrų tikslų prisidės prie svarbiausių klubo renginių organizavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių