Lietuvos aštuoniolikmečiams ketvirtfinalyje – rusų barjeras

  • Teksto dydis:

Lietuvos jaunių (iki 18 metų) krepšinio rinktinė sėkmingai baigė Europos čempionato grupės kovas ir jau šiandien stos į kovą ketvirtfinalyje su Rusijos rinktine. Pergalės kaina – patekimas į pusfinalį ir tiesioginis kelialapis į 2017 metų devyniolikmečių Pasaulio čempionatą.

Pirmadienį čempionate visoms komandoms buvo laisva diena, todėl lietuviai stengėsi atgauti jėgas ir tuo pačiu intensyviai ruošėsi ketvirtfinalio mačui.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Rimantas Grigas teigė, kad jaučia treniruočių stygių ir viliasi, jog ketvirtfinalio rungtynėse pavyks pagerinti kovą dėl atšokusių kamuolių.

„Neramina tai, kad grupių etape rungtyniavome beveik be treniruočių, nes rungtynės buvo labai ankstyvos, o ir važiavimas iki salės labai nepatogus – kelyje sugaišdavome apie 40 minučių į priekį ir dar tiek pat atgal. Neturėjome tų treniruočių, todėl bandėme daugiau teoriškai aiškinti viską žaidėjams.

Taip pat neramina kai kurių krepšininkų sirguliavimai, jie turi temperatūros, todėl labai norėtųsi iki rungtynių surengti pilnavertę treniruotę.

Laukia grėsmingas varžovas, todėl reikia ištaisyti visas klaidas, ypatingai kovą dėl atšokusių kamuolių. Aišku neturime vidurio puolėjų, kuriuos turėjome vasarą, bet vaikinai stengiasi, kaunasi, ima tuos kamuolius. Tačiau norėtųsi dar geriau, nes tai gali būti raktas į pergalę rungtynėse su rusais“, teigė Rimantas Grigas.

Lietuviai su Rusijos rinktine žaidė draugiškas rungtynes vasarą ir pasiekė pergalę, tačiau Arnoldas Kulboka mano, kad laukia labai įtempta kova.

„Su rusais žaidėme vasarą ir laimėjome kelių taškų skirtumu, todėl bus tikrai įtempta kova. Jie 30 taškų skirtumu nugalėjo Serbijos rinktinę, kuri buvo viena iš šio čempionato favoričių. Bet jei žaisime taip, kaip žaidėme ketvirtą kėlinį prieš Izraelio ekipą, tai galime kažką pasiekti daugiau“, – sakė A.Kulboka.

Komandos kapitonas Džiugas Slavinskas teigia, kad su kiekviena diena komandos susižaidimas gerėja, o atmosfera ekipoje tikrai puiki. Prie to prisidėjo ir Tadas Sedekerskis, prieš išvyką į Turkiją pakvietęs visus vakarienės mieste.

„Iš pradžių buvo sunku, nes visi susirinkę iš skirtingų šalių, miestų. Turėjome mažai laiko susižaisti, bet su kiekviena diena viskas gerėja, komandinę dvasią stiprinome bendra vakariene mieste“, – sakė rinktinės kapitonas.

Lietuvos ir Rusijos ekipų akistata įvyks antradienį, 15 valandą 15 minučių.

Europos jaunių čempionate komandos kovoja ne tik dėl medalių, bet ir kelialapių į 2017 metų devyniolimečių Pasaulio čempionatą. Į jį pateks penkias pirmąsias vietas užėmusios ekipos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių