Lietuvos aštuoniolikmetės krepšininkės išsaugojo vietą Europos elite

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vengrijos mieste Šoprone Lietuvos aštuoniolikamečių (U18) merginų rinktinė užsitikrino vietą kitų metų Europos A diviziono čempionate. Senojo Žemyno pirmenybių rungtynes dėl 9-16 vietų lietuvės 60:52 (16:11, 14:11, 15:18, 15:12) laimėjo prieš Slovakijos krepšininkes ir kovos dėl 9-12 vietų. Į B divizioną krinta trys paskutinės čempionato ekipos.

Per plauką nepatekusios tarp aštuonių pajėgiausių Europos ekipų, Lietuvos merginos rungtynes pradėjo aktyviai, demonstruodamos ryžtą ir nusiteikimą pergalei.

Daugelis lietuvių statistikos kategorijų buvo prastesnės nei slovakių. Tado Stankevičiaus treniruojamos krepšininkės pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 42:46, „antrojo šanso” taškai taip pat buvo slovakių naudai 12:2,  lietuvių atsarginės žaidėjos įmetė 9 taškus, o Slovakijos – 25. Tačiau tai nesutrukdė lietuvėms pirmauti daugiau nei 38 minutes ir švęsti pelnytą pergalę.

20 taškų Lietuvai pelnė Gabija Meškonytė, atkovojusi ir rezultatyviai perdavusi po 4 kamuolius. 14 taškų ir 8 atkovotais kamuoliais prie pergalės prisidėjo Martynas Petrėnaitė.

Šeštadienį Lietuvos rinktinė dėl 9-12 vietų susitinka su Kroatijos ekipa. Rungtynių pradžia – 18.30 val. Lietuvos laiku.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių