Lietuvoje išdygs dar viena krepšinio arena

Kėdainiuose skaičiuojamos paskutinės dienos iki naujausios Lietuvoje arenos atidarymo. Jau rugpjūčio 5 dieną Lietuvą rinktinės rungtynėmis su Belgija duris atvers greta Nevėžio upės iškilusi arena.

Naujoji arena per krepšinio varžybas talpins apie 2000 žiūrovų, o per koncertus galės priimti apie 3000 žiūrovų. Joje įrengtos dvi VIP ložės, barai, restoranai.

Ši arena pirmiausia namais taps Kėdainių „Nevėžio“ ekipai, kuri iki šiol glaudėsi senojoje sporto mokyklos salėje. „Nevėžio“ komandos direktorius Karolis Kalvaitis sako besidžiaugiantis, kad jo miesto komanda gaus geresnes darbo sąlygas.

„Pirmiausia mums tai yra geresnės sąlygos treniruotis ir žaisti rungtynes, varžovų komandoms čia bus daug maloniau atvykti nei į senąją salę, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Kalvaitis. – Iš vadybvinės pusės tai nemažas iššūkis klubui, bet tikiuosi, kad miestas ir privatūs rėmėjai supras, kad turėdami tokią salę, mes negalime turėti silpnos komandos. Tik turėdami stiprią komandą mes galime tikėtis žmonių antplūdžio.“
Valstybinė komisija Kėdainių areną įvertins jau kitą savaitę. Darbai šioje arenoje pastaruoju metu verda nuo ryto iki vakaro – baigiamas kloti parketas, montuojamos paskutinės detalės.

Anot areną statančios bendrovės UAB „Vikstata“ direktoriaus Gintaro Aleknavičiaus, vidurio Lietuvos miestas dabar ilgam turės vieną jaukiausių arenų šalyje.

„Aš net neabejoju, kad šiandien Kėdainiai tarp rajoninių miestų turės pačią moderniausia, gražiausią ir jaukiausią areną. Turėsime puikų pastatą, kuris papuoš mūsų miestą“, – sakė Aleknavičius.

Per paskutinį dešimtmetį Lietuvoje išdygo būrys naujų arenų – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Utenoje, Prienuose, Pasvalyje, statoma Palangos arena. Kėdainiai taps naujausiais šio sąrašo nariais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių