Lietuvoje gali atsirasti Krepšinio ir Advokatūros dienos

Lietuvoje gali atsirasti naujų atmintinų dienų. Parlamentarai ketvirtadienį pritarė, kad balandžio 23-ioji būtų paskelbta Lietuvos krepšinio diena, o gruodžio 3-ioji – Lietuvos advokatūros diena.

Abiejų projektų autorius - socialdemokratas Valerijus Simulikas. Anot jo, krepšinį reikėtų pagerbti skiriant jam specialią atmintiną dieną, nes tai populiariausia sporto šaka Lietuvoje, garsėjanti savo pergalėmis pasaulyje, išugdžiusi didelį būrį žinomų sportininkų, trenerių, teisėjų bei organizatorių.

1922 metų balandžio 23 dieną Lietuvoje buvo sužaistos pirmosios krepšinio rungtynės, tad ši diena jau 90 metu laikoma Lietuvos krepšinio gimtadienio diena.

Anot V.Simuliko, minint šią dieną kaip atmintiną Lietuvos krepšinio dieną, būtų prisiminta kaip vystėsi ši sporto šaką Lietuvoje įvairiais periodais, jos sportininkai, treneriai.

Minėdama Lietuvos advokatūros dieną, Seimo nario manymu, visuomenė prisimintų Lietuvos advokatūros istoriją, jos pradininkus, susipažindintų su tarptautinę veikla, reguliavimo ir teisinių paslaugų teikimo naujovėmis.

1918 metų gruodžio 3 dieną Lietuvos Vyriausybė iš vokiečių okupacinės valdžios įgaliotinių pradėjo perimti teismus, realiai pradėjo funkcionuoti teismų ir advokatūros sistema. Tad gruodžio 3-ioji yra labai reikšminga diena Lietuvos teisinėje sistemoje.

„Pažymėtina ir tai, kad 2013 metais bus minimas 95 metų Lietuvos advokatūros jubiliejus“, - sakė Seimo narys.Toliau šie projektai bus svarstomi Seimo komitetuose.Šiuo metu atmintinomis Lietuvoje paskelbtos 54 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas  portretas
Geguzes 17 diena turi buti paskelbta advokates Vaicekauskienes TRIUMFO diena, kai visa Lietuvos valdzia PAKLUSO privacios antsteles NUSIKALSTAMOMS komandoms. Nusikaltimas yra testinis, nes ir dabar Lietuvos valdziai nurodymus duoda Vaicekauskiene....neduodama geguzes 17d. filmuotos medziagos apie savo ivykdyta nusikaltima.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių