Lietuviai paskutinėmis akimirkomis palaužė Brazilijos rinktinę

  • Teksto dydis:

Pasaulio taurės turnyrui besirengianti Lietuvos rinktinė nekeičia žaidimo plano. Ir vėl dviženklį deficitą panaikinę lietuviai paskutinėmis akimirkomis 64:61 (18:22, 7:16, 21:14, 18:9) palaužė Brazilijos krepšininkus. Mūsiškiams tai buvo pirmoji pergalė keturių komandų turnyre Slovėnijoje.

Penktadienį lietuvių varžovais bus Irano krepšininkai. Nors susitikimą dvitaškiu pradėjo brazilai, Renaldas Seibutis atsakė metimu iš vidutinio nuotolio, Jonas Valančiūnas pridėjo baudos metimą ir lietuviai persvėrė rezultatą savo naudai – 3:2. Visgi Leandro Barbosos ir Nene Hilario vedami brazilai vėl perėmė iniciatyvą (11:7), o netrukus padidino persvarą iki penkių taškų – 14:9. Martyno Pociaus ir Jono Mačiulio baudų metimų dėka lietuviai išlygino rezultatą (18:18), bet kėlinį keturiais taškais be atsako baigę brazilai vėl susigrąžino pranašumą – 18:22.

Antrąjį ketvirtį dviem tolimais metimais iš eilės pradėjo Rafaelis Hettsheimeris ir Brazilijos rinktinės pranašumas pirmą kartą tapo dviženklis – 28:18.

Negana to, brazilai pelnė dar keturis taškus iš eilės, o lietuvių situacija tapo dar prastesnė – 18:32. Lietuvių taškų badą sužaidus net keturias antrojo kėlinio minutes tritaškiu nutraukė Jonas Mačiulis (21:32), bet įsibėgėję Brazilijos krepšininkai ir toliau bėgo į priekį – 21:38. Nors kėlinį keturiais taškais iš eilės baigė Lietuvos rinktinė, įpusėjus mačui varžovai ir toliau įtikinamai pirmavo – 38:25.

Trečiajame kėlinyje lietuviai ir toliau klydo, o keturis taškus iš eilės pelnęs Marcelinho Huertas padidino Brazilijos rinktinės pranašumą iki šešiolikos taškų – 46:30. J.Mačiulio bei K.Lavrinovičiaus tritaškiai dar sykį pagerino lietuvių situaciją (36:46), o J.Valančiūno baudų metimai sumažino deficitą iki vienženklio – 40:48. Likus žaisti dvi minutes iki kėlinio pabaigos iš viso Brazilijos rinktinės pranašumo teliko keturi taškai (50:46), o per likusį laiką tik brazilams pavyko pelnyti du taškus – 52:46.

J.Valančiūno tikslūs metimai ketvirtojo kėlinio viduryje sumažino lietuvių deficitą iki trijų taškų (54:57), o J.Mačiulio tritaškis bei J.Valančiūno baudų metimai likus žaisti dvi minutes atgaivino intrigą – 59:59. M.Kalniečio tolimas metimas tritaškiu po labai ilgos pertraukos išvedė lietuvius į priekį (62:59), o per likusį laiką komandos pasikeitė tiksliomis atakomis. Lietuviai šventė pergalę rezultatu 64:61.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mine

mine portretas
LAIMEJO,BET JAU ŽIŪRĖT ĮJUOS BUVO GRAUDU KAIP ŽAIDŽIA.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių