Lietuviai džiaugėsi vienybe, makedonai kaltino teisėją (žaidėjų komentarai)

Linas Kleiza ypač susikaupęs keliolika sekundžių žiūri į vieną tašką, Jonas Mačiulis dvigubai greičiau atbėga pas Joną Kazlauską išklausyti pastarojo patarimo, o trenerio tonas visas 40 minučių pakeltas ir neretai šūksniai pagardinami rusiškais keiksmažodžiais. Tai smulkios detalės, tačiau pasakančios nemažai. Pademonstravę valią ir vienybę, kurios ypač trūko per vakarykštį mačą su serbais, Lietuvos krepšininkai sugebėjo atsitiesti ir iškovojo pirmąją pergalę Slovėnijoje vykstančiame Europos čempionate.

Iššovė jaunieji talentai

Vakar kritę po serbų kojomis, šiandien mūsiškiai reabilitavosi  75:67 laimėdami nervų karą prieš Makedonijos rinktinę. Tą pačią, kuri sensacingai eliminavo lietuvius iš tolimesnės kovos prieš dvejus metus Kaune vykusių pirmenybių ketvirtfinalyje.

Lietuvos rinktinės jaunieji krepšininkai Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas įrodė, jog moka susikaupti, o jei tai pavyksta ant parketo, tampa didelė jėga.

„Jau anksčiau esu sakęs, kad tai ateities žaidėjai. Dabar galiu drąsiai pasakyti, jog Jonas ir Donatas jau dabar gali būti rinktinės lyderiai“, - sėkmingai sužaidusius komandos draugus gyrė Darjušas Lavrinovičius.

„Buvome kur kas labiau užsivedę, žaidėme kaip komanda, palaikėme vienas kitą. Aišku, dar ne viskas pavyko, bet džiugu, kad žengėme žingsnį į priekį, palyginus su pirmosiomis rungtynėmis. Džiaugiuosi tiek savimi, tiek komanda, kad mes sugebėjome laimėti prieš makedonus ir atsikeršyti už dviejų metų nesėkmę“, - kalbėjo 11 taškų surinkęs D.Motiejūnas.

Pergalės priežastis

Vakarykščių klaidų lietuviai nekartojo ir varžovų pagrindinį lyderį šįsyk sėkmingai neutralizavo. Pirmą sau būdingą aštrų reidą po krepšiu amerikietis Bo McCalebbą surengė tik įpusėjus trečiajam ketvirčiui, o iš viso surinko 11 taškų.

„Mūsų tikslas buvo sustabdyti Bo. Jei jam neleidi įsižaist, jis pradeda nervintis, nesidalija kamuoliu su komandos draugais. Makedonų rinktinės žaidimas subyra. Sustabdžius jį, mums žaisti buvo kur kas lengviau“, - kalbėjo puikias rungtynes sužaidęs J.Mačiulis.

Jo bendravardis Valančiūnas džiaugėsi, kad lietuviams pavyko pasiekti saldų revanšą už prieš dvejus metus patirtą skaudžią nesėkmę. „Rungtynės buvo tikrai sunkios. Kiekviena dvikova su Makedonija būna ypač graži. Džiaugiuosi, kad mums pavyko atsitiesti po vakarykščio pralaimėjimo“, - lakoniškas buvo vidurio puolėjas.

„Broko dar darome labai daug, daug kvailų sprendimų, bet džiaugiuosi tuo, kad komanda buvo vieninga, palaikėme vieni kitus. O klaidas stengsimės ištaisyti“, - po mačo kalbėjo vėl rezultatyviausiai Lietuvos rinktinės gretose žaidęs Mantas Kalnietis.

Makedonai kaltino teisėjus

Tuo tarpu Makedonijos rinktinės žaidėjai ir treneris Alešas Pipanas neišlaikė. „Gėda Fibai, gėda Europos čempionato rengėjams, gėda teisėjams. Tie visi dalykai per pirmas dvi čempionato dienas... Mače su Juodkalnija mes turėjome laimėti, bet viskas baigėsi kitaip. Šiandien vėl dėjosi panašūs dalykai. Dar per draugiškas rungtynes Ispanijoje šis teisėjas mums pasakė: „Jūs pamatysite, kas jums bus Europos čempionate, nes per daug ginčijatės ir aiškinate“. Dabar mums atkeršijo, o lietuviams norėčiau palinkėti sėkmės“, - spausdamas ranką Lietuvos rinktinės treneriui Jonui Kazlauskui kalbėjo Makedonijos rinktinės lyderis Pero Antičius.

„Reikia pasveikinti varžovus su pergale, tačiau ir mes sužaidėme neblogai. Lietuviai visą laiką buvo priekyje, tačiau mes niekada nepasidavėme ir kovojome iki galo. O tuomet viską nulėmė ispanų arbitras“, - savo auklėtiniui antrino A.Pipanas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linukas

Linukas portretas
Saunuoliai, ka cia bepridurti...

robotas

robotas portretas
motiejunas zaidzia sirdimi,o valanciunas akivaizdziai treniruojamas neteisyngai fiziskai,prarades greiti ir staiguma,tikras robotas!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių