Lietuva paragino JAV neklaidinti žiūrovų nurodant krepšininkų kilmės šalis

  • Teksto dydis:

Lietuvos Respublikos ambasada Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Jungtinėms Meksikos Valstijoms atkreipė Jungtinių Amerikos Valstijų regioninės kabelinės ir satelitinės televizijos ir radijo asociacijos (MSG), Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) komisaro ir JAV krepšinio komandos „Knicks“ vadovų dėmesį dėl transliacijų metu nurodomos klaidinančios informacijos apie JAV žaidžiančių lietuvių krepšininkų kilmės šalį.

Užsienio reikalų ministerija pranešė, kad kreipimesi ambasada pabrėžė, kad visai lietuvių bendruomenei pasaulyje sukėlė didelį susirūpinimą tai, kad varžybų transliacijos metu JAV krepšinio komandoje „Knicks“ žaidžiančio Mindaugo Kuzminsko gimimo vieta buvo nurodyta Vilnius, Sovietų Sąjunga, kadangi Sovietų Sąjunga nebeegzistuoja.

„Lietuva kovojo už savo laisvę ir atkūrė nepriklausomybę prieš 26-erius metus, 1990 metų kovo 11 dieną. Ambasada laiške priminė, kad Jungtinės Amerikos Valstijos niekada nepripažino Lietuvos okupacijos ir niekada nelaikė Lietuvos Sovietų Sąjungos dalimi“, - rašoma URM pranešime.

Tai ne pirmas atvejis, kai lietuvių kilmės krepšininkai NBA nurodomi kaip kilę iš Sovietų Sąjungos.

Liepą Lietuvos ambasadorius JAV Rolandas Kriščiūnas paprašė NBA klubo Niujorko „Knicks“ ištaisyti klaidą apie Lietuvos krepšininko Mindaugo Kuzminsko kilmę. Klubas vėliau panaikino M.Kuzminsko profilyje esančią informaciją, kad jis žaisti į klubą atvyko iš SSRS. Dabar ten įrašyta Lietuva.

2016 metų pradžioje sporto interneto svetainė „Yahoo Sports“ buvusio Hjustono „Rockets“ krepšininko Donato Motiejūno aprašyme taip pat nurodė, kad šis gimė SSRS.

„Kaunas, SSRS“ kaip D.Motiejūno gimimo vieta buvo parodyta ir per NBA rungtynių transliaciją, o prašydamas ištaisyti šią situaciją į klubą taip pat kreipėsi ir pats krepšininkas, ir ambasadorius R.Kriščiūnas. Šios klaidos buvo ištaisytos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
cha ha ha ... matomai ,kad laisve ir a lia nepriklausomybe iskovojo lietuva ---sino tik patys lietuviai , o visam pasauly visi lietuva zino kaip LTSR, o dauguma apskritai nezino kokioj skylej JI randasi.... ypac berasciai amerikonai

...

... portretas
JAV rašo taip nes to slaptieji protokolai su Maskva reikalauja.

Cyhas

Cyhas portretas
Kas tas SSRS, kas ta sovietu sajunga? Raso, kad nebeegzistuoja, o ka, ji kazkada egzistavo? :D
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių