„Lietkabelio“ direktorius M. Ignatavičius: pateiksime staigmenų ne tik aikštėje

  • Teksto dydis:

Panevėžio „Lietkabelio“ klubas aktyviai darbuojasi prieš artėjantį sezoną. Šią savaitę aukštaičiai iš Vilniaus „Lietuvos ryto“ išsinuomojo Artūrą Valeiką, pratęsė sutartį su Arnu Labucku bei pasikvietė įžaidėją iš JAV Brandoną Woodą.

„Lietkabelis“ pirmąją treniruotę surengs rugpjūčio 17-ąją, todėl iki to laiko tikisi suburti visą komandos branduolį.

Sutartis su Panevėžio komanda taip pat turi Lukas Aukštikalnis, Gediminas Žalalis, Mantas Kazonas, lieka vyr. treneris Gintaras Kadžiulis.

„Gal iki pirmosios treniruotės dar trūks 1-2 žaidėjų, bet iki pirmųjų turnyrų rugsėjį tikimės sukomplektuoti visą komandą“, – LKL.lt sakė „Lietkabelio“ direktorius Mantas Ignatavičius.

Panevėžio klubo vadovas pasakojo apie „Lietkabelio“ veiksmus vasaros žaidėjų turguje ir kito sezono lūkesčius.

– Mantai, tai ar iš tiesų labai rimtai domėjotės treneriu Dariumi Maskoliūnu?

– Taip, tai buvo mūsų labai norimas treneris. Bet Darius norėjo palaukti vasaros pabaigos. Turėjo tam tikrų pasiūlymų, tačiau paprasčiausiai nusprendėme darbus pradėti nuo trenerio, kad būtų aiškumas. Ryžomės treneriu palikti Gintarą Kadžiulį.

Manome, kad praėjusiais metais jam tai buvo tam tikras krikštas kaip jaunam treneriui. Esame patenkinti jo darbu, noru, ryžtu ir žiniomis. Manau, kad viskas bus tvarkoje.

– Kaip pavyko išsinuomoti Artūrą Valeiką? Greičiausiai turėjo būti nemažai konkurentų.

– Tikriausiai mūsų klubo prezidento dėka. Pasiūlėme tam tikras sąlygas. Manau, kad Valeika bus vienas kertinių mūsų žaidėjų kitą sezoną.

– Praėjusį sezoną „Lietkabelis“ pasikvietė garsesnius žaidėjus – Tautvydą Lydeką, Dainių Šalengą, Žygimantą Janavičių ir kitus. Gal ir kitą sezoną bus gerai pažįstamų veidų?

– Neatmetame galimybės, bet nesame pats turtingiausias klubas, kad galėtume lengvai kviestis tokius žaidėjus. Šiuo metu lietuvių kainos rinkoje yra labai aukštos. Tačiau mes domimės ir žiūrime, kur viskas pakryps antroje rugpjūčio pusėje. Labai norėtume suburti kuo lietuviškesnę komandą, bet negalime lengvai įpirkti lietuvių.

– Kiek daugiausiai legionierių norėtumėte turėti?

– Norėtųsi apsistoti ties trimis. Bet jei negalėsime užpildyti tam tikrų pozicijų lietuviais, kitos išeities nebus. Teks kviesti užsieniečius. Bet mūsų prioritetas – lietuviai.

– Sirgaliai nemėgsta, kai komandoje žaidžia daug legionierių, bet tuo pačiu nori rezultato, o lietuviai – brangūs. Esate lyg aklavietėje?

– Viskas atsiremia į finansus. Pernai buvo 11 komandų ir žaidėjų paklausa buvo dar didesnė. Šiemet ji sumažėjo, tačiau atsirado Prienai, kurie vėl kuria ambicingą sudėtį. Sunku konkuruoti, bet nedarome tragedijos. Bus pergalės, bus ir sirgaliai. Be to, turime labai įdomių marketinginių planų, kaip prisivilioti dar daugiau žiūrovų. Bus labai įdomus sezonas.

– Tai susiję ir su „Lietkabelio“ dalyvavimu FIBA Europos taurėje?

– Taip. Daugelį metų niekur nerungtyniavome, išskyrus BBL. Nėra 100 proc. aišku, kad dalyvausime, bet manau, kad žaisime FIBA turnyre. Ruošiamės pateikti staigmenų ne tik aikštėje. Stipriai dirbame su palaikymo komanda. Marketinginiu darbu nenusileisime ir grandams.

– O kokį tikslą keliate krepšinio aikštėje?

– Dabar sunku prognozuoti. Bus apylygės komandos, bet minimalus uždavinys – aštuntukas. Jei pavyks aukščiau, bus labai gerai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neperšokęs nesakyk OP

Neperšokęs nesakyk OP  portretas
TIK NEREIKIA UIŠ ANKSTO DŽIŪGAUTI Kiek susikūrusi LKL panevėžio komanda visada buvo turnyrinės lentelės apačioje .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių