Legendinis Duda: „Žalgiris“ turi talentų

Šiandien "Žalgirio" ir "Anadolu Efes" krepšininkai Stambule žais Eurolygos trečio turo rungtynes.

Kauno "Žalgirio" ir Stambulo "Anadolu Efes" dvikovų statistika palankesnė Lietuvos čempionams, bet pastaruoju metu jėgos krepšinio aikštėje išsilygino.

Dvikova su lyderiais

Šiandien "Žalgirio" ir "Anadolu Efes" krepšininkai Stambule žais Eurolygos trečio turo rungtynes.

"Susitiksime su mūsų grupės lyderiais, kuriems vadovauja labai ryški krepšinio pasaulio asmenybė Dušanas Ivkovičius. Žinantiesiems, kokį krepšinį propaguoja šis specialistas iš Serbijos, nekils jokių abejonių: mūsų laukia sudėtingas darbas. "Anadolu Efes" žaidimas – griežtai suderintas, visose pozicijose – puikūs atlikėjai", – sakė "Žalgirio" vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas.

D.Ivkovičius (arba Duda) – vienas tituluočiausių krepšinio specialistų. Jo vadovaujama buvusios Jugoslavijos rinktinė tapo pasaulio ir Europos čempione bei olimpine vicečempione, klubai triumfavo Eurolygoje ir Europos taurių turnyruose.

"Neišskirčiau, kuri varžovų grandis stipresnė. Komanda suburta iš lygiaverčių žaidėjų", – pridūrė kauniečių ekipos kapitonas Paulius Jankūnas.

Praėjusį sezoną "Žalgiris" su "Anadolu Efes" pasidalijo po pergalę (61:72 ir 65:63). Nuo 1993-iųjų šios komandos sužaidė 10 rungtynių, Lietuvos čempionai laimėjo septynias.

Negaluoja puolėjai

"Mums tai bus jau trečios rungtynės per šešias dienas. Tvarkaraštis labai sudėtingas, pasirengti dvikovai su "Žalgiriu" – vos dvi dienos. Jų tikrai per mažai, – teigė "Anadolu Efes" strategas D.Ivkovičius. – Kauno komandoje, kaip ir mūsų gretose, yra jaunų talentų. "Žalgiris" gerai sužaidė Madride, po to savo aikštėje įveikė "Nižnij Novgorod" ekipą. Privalome į tai atsižvelgti."

D.Ivkovičius pranešė, kad sveikatos rūpesčių turi du puolėjai: Stephane'ą Lasme kamuoja nugaros skausmai, o Dario Šaričius pasitempė čiurną.

Eurolygos A grupėje "Anadolu Efes" 82:76 įveikė Kazanės "Uniks" ir 82:75 – Sasario "Dinamo". Stambulo ekipą į pergales vedė vidurio puolėjas serbas Nenadas Krstičius (pelnė po 15 taškų), gynėjai amerikiečiai Matthew Janningas (12 bei 14 taškų) ir Dontaye Draperis (per rungtynes su "Uniks" surinko 16 taškų, o Sasaryje atliko 7 rezultatyvius perdavimus).

Tebeieško įžaidėjo

Būsimieji "Žalgirio" varžovai jau perrikiuoja gretas – Sasario klubas atsisakė Marco Cusino paslaugų, šis 211 cm ūgio vidurio puolėjas papildė Kremonos "Vanoli" ekipą.
Treneris G.Krapikas taip pat patvirtino, kad "Žalgiris" tebeieško įžaidėjo.

"Reikės pasirinkti labai tiksliai, nes antro šūvio neturėsime. Kita vertus, tai neturėtų trukdyti tobulėti mūsų jaunimui – Lukui Lekavičiui ir Vaidui Kariniauskui. Jie jau nesutrinka net per sunkias Eurolygos dvikovas su stipriais varžovais, tikimės, kad taip rungtyniaus ir ateityje. Jeigu surasime naujoką, laiko pažaisti bus visiems, tik šiek tiek pasikeis rotacija", – paaiškino strategas.

D grupėje, kur varžosi Klaipėdos "Neptūno" komanda, Vitorijos "Laboral Kutxa" atsisveikino su gynėju amerikiečiu Orlando Johnsonu. Jį pakeitė dukart NBA čempionas (su Los Andželo "Lakers") slovėnas Saša Vujačičius.


Stambulo "Anadolu Efes"

Dogus Balbay  Turkija  185 cm  gynėjas
Donnie McGrathas  JAV/Airija  193 cm  gynėjas
Cedis Osmanas  Turkija  204 cm  puolėjas
Stratos Perperoglou  Graikija  203 cm  puolėjas
Dario Šaričius  Kroatija  207 cm  puolėjas
Dontaye Draperis  JAV  181 cm  gynėjas
Nenadas Krstičius  Serbija  212 cm  vidurio puolėjas
Stephane'as Lasme  Gabonas  203 cm  puolėjas
Efekanas Cosaras  Turkija  193 cm  gynėjas
Okbenas Ulubay'us  Turkija  200 cm  puolėjas
Furkanas Kormazas  Turkija  197 cm  gynėjas
Matthew Janningas  JAV  193 cm  gynėjas
Denizas Kiliclis  Turkija  206 cm  puolėjas
Emircanas Kosutas  Turkija  216 cm  vidurio puolėjas
Milko Bjelica  Juodkalnija  207 cm  puolėjas
Vyriausiasis treneris Dušanas Ivkovičius (Serbija).

A grupė

1. "Anadolu Efes"  2  0  164:151
2. "Real"  2  0  156:146
3. "Žalgiris"  1  1  168:143
4. "Nižnij Novgorod"  1  1  151:183
5. "Uniks"  0  2  151:158
6. "Dinamo"  0  2  161:170


Šiame straipsnyje: ŽalgirisAnadolu Efeskrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių