Laukia akistatos su vilniečiais

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionato atkrintamąsias varžybas Kauno klubai pradės kautynėmis su pajėgiais varžovais.

Finišavo Kauno derbiu

"Žalgiris-2" kolektyvas aštuntfinalyje mes iššūkį ambicingam "Palangos" kolektyvui, o Kauno technologijos universiteto (KTU) ekipa pasigalynės su Vilniaus "Lietuvos ryto" klubo dubleriais "Perlo" krepšininkais.

NKL atkrintamųjų varžybų pirmojo etapo poros paaiškėjo šeštadienį pasibaigus reguliariajam čempionatui. Paskutiniame pirmenybių ture Kauno komandos susitiko tarpusavyje. Namuose žaidę jaunieji žalgiriečiai 83:61 nepaliko vilčių KTU studentams.

Vadinamojo Kauno derbio baigtis ėmė aiškėti jau per pirmąjį kėlinį, kurį šeimininkai laimėjo triuškinamai – 24:11. Nors iki ilgosios pertraukos svečiai šiek tiek atsitiesė – laimėjo antrąjį ketvirtį 25:22. Vis dėlto Luko Ulecko, pelniusio 19 taškų, vedami žalgiriečiai trečiame kėlinyje atlaikė varžovų šturmą, o paskutiniame sudėliojo galutinius taškus – laimėjo 10 min. atkarpą 20:9.

Pranoko taiklumu

Nugalėtojų gretose dviženkliu rezultatyvumu pasižymėjo Gytis Masiulis ir Martynas Arlauskas, pelnę po 14 taškų, Kristupas Žemaitis, įmetęs 13 taškų ir atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus. Aukštaūgiai Laurynas Birutis ir Grantas Vasiliauskas pridūrė po 8 taškus.

KTU ekipos gretose pirmuoju smuiku griežė Paulius Knyza, pelnęs 18 taškų ir atkovojęs 6 kamuolius. Jam gerai talkino Jaunius Davniukas. Iš LKL klubo Utenos "Juventus" atvykęs puolėjas surinko 15 taškų. Justinas Marcinkevičius pelnė 7 taškus, o įžaidėjas Matas Sapiega surinko 6 taškus ir 7 rezultatyvius perdavimus.

Žalgiriečiai varžovus ypač pranoko atakuodami iš toli (58 proc. ir 31 proc.), nuo baudų linijos (90 ir 69) bei kovodami po krepšiais (34 atkovoti kamuoliai ir 22).

Paskutinė – Jonava

Galutinėje reguliariojo sezono įskaitoje žalgiriečiai iškovojo 23 pergales ir patyrė 15 nesėkmių. Toks rezultatas jiems garantavo pirmąją vietą žemesnio pajėgumo grupėje, o bendroje rikiuotėje užimta 8-oji vieta. Jų varžovas aštuntfinalyje "Palangos" klubas pelnė 19 pergalių ir tiek pat pralaimėjimų – 9-oji galutinė vieta. Žalgiriečiai pirmąsias atkrintamųjų varžybų rungtynes žais kovo 2 d. namuose. Šiame etape komandos kausis iki trijų pergalių.

KTU ekipa su 13 pergalių ir 25 pralaimėjimais liko 12-oje pozicijoje ir paskutinė įšoko į atkrintamųjų varžybų traukinį. Studentai kovo 2 d. startuos Vilniuje su "Perlo" krepšininkais. Pastarieji užėmė 5-ąją vietą (21 laimėjimas ir 17 nesėkmių).

Keturios pajėgiausios sezono komandos: lyderė Marijampolės "Sūduva-Mantinga" (30 ir 8), Klaipėdos "Naftos-Uni-Akvaservis", "Telšiai" ir Raseinių "Rasai" žengė tiesiai į ketvirtfinalį.

Paskutinę vietą čempionate užėmė Jonavos sporto klubo (JSK) krepšininkai. Jie sezoną baigė su 8 pergalėmis ir 30 pralaimėjimų. Kitąmet JSK ekipa turėtų žaisti Regionų krepšinio lygoje, jeigu pastarosios nugalėtojai atitiks reikalavimus ir galės pakilti į NKL.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių