L. Šalkus: pergalė Europos taurėje mums būtų labai svarbi psichologiškai

  • Teksto dydis:

Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ ketvirtadienio vakarą namuose sužais paskutinį Europos taurės turnyro susitikimą. Lino Šalkaus auklėtinės savo aikštelėje stos į kovą su Ašdodo „Maccabi Bnot“ ekipa iš Izraelio, kuriai pirmajame tarpusavio mače buvo nusileista 65:84.

Besiruošiant Europos taurės susitikimui didžiausias Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionių galvos skausmas – persekiojančios traumos. Šį kartą „Hoptrans-Sirenoms“ padėti vis dar negalės Dalia Belickaitė ir Kornelija Balčiūnaitė. D.Belickaitei po medicininių tyrimų buvo nustatytas stresinis lūžis, o K.Balčiūnaitei – raumens įtrūkimas. Kol kas nėra tiksliai žinoma, kiek laiko žaidėjos turės praleisti be krepšinio.

Džiugi žinia garliaviškėms, jog ant parketo jau yra sugrįžusi viena pagrindinių komandos įžaidėjų Gabrielė Gutkauskaitė, kuri jau žaidė praėjusiame Europos taurės mače bei LMKL prieš Šiaulių „Šiaulių-Universiteto“ ekipą.

„Kol kas Gabrielės forma tikrai nėra ideali ir iki idealumo dar reikia nemažai laiko“, – dabartinį G.Gutkauskaitės pasirengimą komentavo „Hoptrans-Sirenų“ vyr. treneris Linas Šalkus.

Visgi prieš susitikimą L.Šalkus džiaugėsi komandos naujokės iš Baltarusijos Volhos Ziuzkovos žaidimu, iš kurios, pasak stratego, verta pasimokyti ir kitoms komandos žaidėjoms.

„Mūsų komandos naujokės žaidimą vertinu 120 procentų. Kad kitos žaidėjos nors 70 procentų rungtyniautų tiek, kiek rungtyniauja V.Ziuzkova, tai žaidimas būtų visai kitoks. Labai džiaugiuosi, kad mums pavyko į savo komandą pasikviesti tokią legionierę, tikrai neprašovėme pro šalį. Ji puikiai vadovauja komandai ir rengia atakas, labai džiaugiuosi šia krepšininke“, – pagyrų baltarusei negailėjo L.Šalkus.

Prieš Europos taurės susitikimą „Hoptrans-Sirenos“ netikėtai LMKL suklupo prieš „Šiaulių-Universiteto“ krepšininkes, tačiau strategas vylėsi, kad jo auklėtinės sugebės susitvarkyti su psichologija ir nenuleis galvos.

„Kai pralaimi vienas, antras, trečias rungtynes, tikrai pradedi galvoti, kad galbūt esi nieko vertas. Bet kartais koją pakiša paprasti dalykai. Europos taurės mače Vengrijoje pralaimėjome 8 taškais, tačiau nepataikėme 17 baudų metimų, Šiauliuose taip pat prametėme 8 baudos metimus – tai jau yra psichologija. Per treniruotes įmetame 9 baudas iš 10, o per rungtynes pataikymas yra tragiškas.

Žaidėjos turi persilaužti. Niekas nepasikeitė po praėjusio sezono – treneriai liko tie patys, žaidimo filosofija ta pati, treniravimo sistemos – taip pat. Pasikeitė tik kai kurios žaidėjos“, – mintimis dalinosi treneris.

Europos taurės turnyre „Hoptrans-Sirenoms“ liko sužaisti du susitikimus. Šį vakarą prieš „Maccabi Bnot“ komandą, o kitą savaitę garliaviškių dar lauks išbandymas Rusijoje prieš Maskvos srities „Spartak“ ekipą. L.Šalkus tikisi, kad jo auklėtinėms dar pavyks pasižymėti pergalėmis ir taip pagerinti savo nuotaiką bei įgauti daugiau pasitikėjimo.

„Tikrai norisi dar iškovoti pergalę. Sakiau merginoms, juk jūs nesate tokios beviltiškos. Pirmą kartą rungtyniaujame tokio lygio turnyre, tačiau tikrai nepralošiame tragiškais skirtumais. Reikia suprasti, kad mes žaidžiame prieš elitines komandas, kurių biudžetai yra ženkliai didesni ir mums sunku su tokiais klubais konkuruoti.

Sakiau merginoms, kad nėra ko bijoti: jei pralaimėsime – niekas nepasmerks, bet jei laimėsime – gal bent kam nors pagadinsime turnyrinę lentelę. Reikia tik žaisti, čia jokios baimės neturi būti. Labai norėčiau laimėti, nes mums tai būtų labai svarbu psichologiškai ir patirtis būtų dar didesnė, nors ir dabar ji yra neįkainojama“, – teigė „Hoptrans-Sirenų“ treneris L.Šalkus.

Rungtynės Garliavos sporto centre šį vakarą prasidės 19.30 val. Įėjimas – nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių