L. Lekavičiaus tritaškiai išvedė VDU į finalą

Lukas Lekavičius dar nespėjo atsikvėpti po Lietuvos krepšinio lygos antradienio dvikovos su „Pieno žvaigždėmis“, o jau kitą vakarą skraidė po aikštę Lietuvos studentų krepšinio lygoje. Žalgiriečių gynėjo taškai nulėmė Vytauto Didžiojo universiteto komandai kelialapį į finalą.

L.Lekavičius pelnė net 28 taškus, o jo atstovaujama VDU rinktinė 87:74 įveikė Mykolo Romerio universiteto komandą. „Žalgirio“ įžaidėjas LSKL pusfinalio akistatoje žibėjo praėjus vos parai po LKL ketvirtfinalio, kuriame į Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšį įmetė 5 taškus ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Tiesa, skirtingai nei elitinio vyrų diviziono mače, kur žaidė vos 14 min., trečiadienį jis rungtyniavo beveik be keitimų, aikštelėje praleisdamas 36 min. Per tą laiką gynėjas pataikė 7 dvitaškius iš 11, 4 tritaškius iš 5, 2 iš 2 baudos metimų, atkovojo 5 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Daugiausia jo pastangomis kauniečiai, reguliaraus sezono nugalėtojai, nelaukdami finalinės sirenos paties MRU ekipą, užėmusią 4-ąją poziciją. Tiesa, vilniečiai nagus parodė. Pirmąjį kėlinį pralaimėję dviženkliu skirtumu 15:26, antrajame jie taip pat įtikinamai atsigriebė 27:19. Vis dėlto kur kas solidesnę profesionalų sudėtį pasitelkę šeimininkai savo salės lankytojų nenuvylė.

Nugalėtojų gretose naudingu žaidimu pasižymėjo ir kitas žalgirietis Siimas Sanderis Vene. Estas surinko 21 tašką, pataikydamas 8 iš 13 dvitaškių, 1 iš 4 tritaškių ir 2 iš 3 baudų. Be to, jis atkovojo 11 kamuolių ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Dar vienas „Žalgirio“ narys Martynas Sajus, neseniai pateikęs paraišką NBA naujokų biržai, žaidė nedaug – tik 14 min., pelnydamas 4 taškus. LKL čempionų puolėjas Edgaras Ulanovas per 34 min. surinko 11 taškų, atkovojo 8 kamuolius bei atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Jis antradienį taip pat netausojo jėgų, LKL mače ant parketo praleidęs 27 min.

Neskaitant šio desanto, savo indėlį į pergalę įnešė ir „Žalgirio“ dublerių ekipos nariai. Martynas Echodas surinko 12 taškų, pataikydamas visus 5 dvitaškius. Regimantas Miniotas taškų nepelnė. Kukliai pasirodė ir Nacionalinės krepšinio lygos naudingiausias finalo žaidėjas Donatas Sabeckis. Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ekipą į triumfą NKL čempionate atvedęs puolėjas pelnė 4 taškus. Kitas NKL čempionas Ignas Labutis taškų nepelnė. 5 pridūrė Dominykas Domarkas, 2 Lukas Grabauskas.

Pralaimėjusiems NKL rungtyniaujantis Rytis Pipiras įmetė 19 taškų, Ignas Ryla 13, Modestas Gilys 12.

LSKL pirmenybių finale VDU krepšininkai gegužės 3 d. savo salėje susikaus su Lietuvos sporto universiteto (LSU) komanda, vakar po dramatiškos kovos 96:95 palaužusia Klaipėdos universiteto (KU) ekipą. Klaipėdiečiai ir vilniečiai išsiaiškins bronzos medalių laimėtojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių