L. Kleiza ir restoranų tinklas „McDonalds“ atidarė atnaujintą vaikų dienos centrą

  • Teksto dydis:

Pirmadienį krepšininkas Linas Kleiza ir restoranų tinklas "McDonalds" oficialiai atidarė atnaujintą Naujosios Vilnios bibliotekos vaikų ir jaunimo dienos centrą "Mūsų nameliai". 36 sunkiai besiverčiančių N. Vilnios šeimų vaikus globojantis centras atnaujintas dar pernai metų pabaigoje vykusios "McDonalds" labdaros iniciatyvos "McHappy Day" lėšomis, kurios metu buvo surinkta daugiau kaip 19 tūkst. eurų. Įgyvendinus suplanuotus atnaujinimo darbus, naujus mokslo metus vaikai pasitiks šviesesnėse ir jaukesnėse patalpose.

Už labdaros iniciatyvos metu surinktas lėšas centre buvo atnaujintos grindys, perdažytos sienos, įrengtos sieninės spintelės. "McHappy Day" iniciatyvos tikslas - padėti įvairioms Lietuvoje veikiančios vaikų švietimo, globos ir gydymo įstaigoms, suteikiant galimybę įsigyti būtino inventoriaus ar pagerinanti kasdienes sąlygas. Manau, šiemet šios akcijos tikslą pasiekėme su kaupu, kadangi jaukesne ir šviesesne aplinka centro globojami vaikai ir paaugliai nuo šiol džiaugsis kasdien", - sakė restoranų tinklo "McDonalds" marketingo vadovas Baltijos šalyse Marius Stonkus.

Neseniai į Lietuvą grįžęs ir tėčiu tapęs L. Kleiza taip pat neslėpė susižavėjimo, kaip po remonto darbų pasikeitė visas dienos centras. Iki tol, būdamas Italijoje, krepšininkas juos galėjo stebėti tik kompiuterio ekrane. "Per ganėtinai trumpą laiką pasiekti pokyčiai iš tiesų stebina. Nors pats visa tai daugiausia galėjau stebėti tik iš tolo, galutinis rezultatas atperka visas akcijos iniciatorių ir fondo pastangas", - sakė L. Kleiza.

Pasak centro atidaryme dalyvavusios Vilniaus miesto savivaldybės centrinės bibliotekos direktorės Rimos Gražienės, šis centras unikalus - tai vienintelis vaikų ir jaunimo dienos centras, įsikūręs bibliotekos patalpose. R. Gražienė už paramą ir iniciatyvumą dėkojo restoranų tinklui "McDonalds" ir L. Kleizos labdaros ir paramos fondui, bei dienos centro kolektyvui. Tuo tarpu jo vadovė Rita Venskūnienė neslėpė, kad "Mūsų nameliai" darbuotojos stengiasi ne tik sukurti aplinką turiningam vaikų ir jaunuolių laisvalaikiui, bet ir imasi meno bei biblioterapijos užsiėmimų. Pasak jos, jau suaugę centro globotiniai vis dar mielai užsuka aplankyti kartu su savo atžalomis.

Pernai vykusi "McHappy Day" labdaros akcija buvo pirmoji, kai "McDonalds" lankytojai buvo kviečiami ne tik prisidėti įsigyjant specialų akcijos raktų pakabuką, bet ir labdarai skirtomis lėšomis paversti savo šypsenas. Už kiekvieną lankytojų nuotrauką, kurioje jie įsiamžino su specialiomis akcijos šypsenomis, restoranų tinklas skyrė po 1, o akcijos pabaigoje po 10 litų. Šį rudenį prasidės jau 14-oji "McHappy Day" labdaros akcija. Kaip ir pernai, restoranų tinklas "McDonalds" ją toliau įgyvendins bendradarbiaudamas su Lino Kleizos labdaros ir paramos fondu.

Pirmą kartą ši iniciatyva pradėta dar 2001 metais. Per visus jos įgyvendinimo metus Lietuvos vaikų švietimo ir gydymo institucijoms buvo paaukota daugiau 115 tūkst. eurų. Už akcijos lėšas įsigyta knygų ir kito mokslui reikalingo inventoriaus, vaikų ir kūdikių ligų diagnostikos ir gydymo įrangos. Kitąmet, akcija Lietuvoje minės jau 15 veiklos metines.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių