L. Kleiza – apie „Lietuvos ryto“ atsilikimą nuo „Žalgirio“ ir pagrindinius tikslus

Linas Kleiza tik pradėjo eiti naujas pareigas savo krepšinio valdininko karjeroje, bet jau spėjo išmesti pirmą akmenį į varžovų daržą.

Naujasis Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo dalininkas ir viceprezidentas buvo paklaustas, ar negalvojo vykti į NBA Vasaros lygą ir ten stebėti būsimų komandos žaidėjų, kaip tai padarė naujuoju Kauno „Žalgirio“ sporto direktoriumi tapęs Robertas Javtokas.

Jo atsakymas prajuokino ir patį Kleizą, ir žurnalistus.

„Matote, aš esu truputį aukščiau nei R. Javtokas, – kvatotis pradėjo Kleiza, bet netrukus surimtėjęs tęsė, – mes turime žmogų Vasaros lygoje, nes šiuo metu mums nebuvo galimybių ten vykti. Naujokų bus labai mažai.“

Ketvirtadienį Vilniaus savivaldybėje 32 metų L. Kleiza buvo pristatytas kaip vienas iš trijų naujų „Lietuvos ryto“ dalininkų. Kiti du – UAB „Norvelita“ ir VšĮ „Perlas“. Tarp klubo dalininkų lieka Antanas Guoga, Darius Gudelis ir Vilniaus savivaldybė.

Naujoji „Lietuvos ryto“ vadovybė į klubo valdymą žada įtraukti ir fanus, o būtinybė atsigręžti į sirgalius yra minima kaip pagrindinis komandos uždavinys.

„Ką pirmą pakeisime – tai dėmesys fanams. Norime visus fanus susigrąžinti į areną. Bus sumažintos (bilietų ir abonementų) kainos, fanai laukiami ir gerbiami. Tai – mūsų didžiausias iššūkis“, – sakė L. Kleiza.

Po oficialios spaudos konferencijos jis pasidalijo mintimis apie savo komandos viziją.

– Linai, apie derybas su žaidėjais – kokioje stadijoje yra sudėties komplektavimas?

– Sudėties komplektavimas toks, kad esame atsilikę pora žingsnių dėl visų klubo pasikeitimų. Jis nėra lengvas nes situacija rinkoje tokia, kad visi nori eiti į Eurolygą, kas geri iš Eurolygos – į NBA. Treneris turi nusimatęs daug žaidėjų ir vyksta derybos

– Treneris dar praeitą sezoną sakė, kad prioritetas – įžaidėjas ir centras. Ar jeigu lieka Artūras Gudaitis, galima sakyti, kad centro klausimas – išspręstas?

– Centro klausimas yra išsisprendęs. Įžaidėjo neturime, tik jauną lietuvį, kuriame matome didelę perspektyvą. Nėra paslaptis kad ieškome įžaidėjo ir antro centro.

– Daug kalbėta apie jaunimo išlaikymą Vilniuje. Ar yra kažkurie jauni žaidėjai, į kuriuose esate nusitaikę?

– Jauni žaidėjai eis į mūsų antrinę komandą. Dauguma norėjo išvažiuoti, anksčiau buvo kitoks mąstymas, kad lengviau žaidėją nusipirkti nei jį užauginti. Mes tą pakeisime. Vilniuje yra gerų žaidėjų, bet jie išvažiuoja į Ispaniją arba Kauną. Bandysime tai keisti ir sukurti piramidę čia.

– Komandoje buvo daug atleidimų, ko gero, norisi dar su kažkuo atsisveikinti. Ar jau nebebus atleistų žaidėjų?

– (juokiasi). Čia viskas yra atviras klausimas, yra daug nesudėliotų klausimų. Žinome, kaip turi atrodyti komanda, ją komplektuojame pagal trenerio žaidimo stilių. Dėl kai kurių žaidėjų dar yra klaustukas.

– Pačiam – visiškai naujas vaidmuo, kaip sekasi išmokti tą rinką, bendrauti su agentais?

– Visada žinai, kas vyksta. Buvo labai įdomi galimybė čia ateiti. Tai – istorinis klubas ir Lietuvoje turi būti bent dvi aukšto lygio komandos, kaip visada būdavo „Lietuvos rytas“ ir „Žalgiris“. „Žalgiris“ dabar nuėjęs 3-4 žingsnius į priekį, „Lietuvos rytas“ atsilikęs. Tas naujas darbas – iššūkis, nemažas iššūkis, atėjus taip naujai ir netikėtai. Bet manau viską sutvarkysime.

– Ar viceprezidento pareigos bus vienintelės? Ar nebus, pavyzdžiui, sunkiojo krašto puolėjo pareigų?

– Išsirašyti sau čekį (juokiasi). Ne, dabar apie tai net nėra kalbos.

– Ar sulaukėte replikų iš bičiulių Kaune, visgi ten augote?

– Aš nematau kaip Vilniaus ir Kauno, o matau kaip apskritai visą krepšinį. Aišku, aš augęs Kaune, bet ir Vilniuje nemažai augau. Myliu krepšinį, „Lietuvos rytas“ yra istorinis klubas, visada buvo, o ką žmonės galvoja, tegul galvoja.

– Antanas Guoga atėjęs į komandą yra pasakęs daug skambių frazių. Kaip vertinate tai ir jį patį?

– Su Antanu esame visko turėję. Bet jis daug davęs krepšiniui, su juo esame laimėję. Jis spalvinga, bet gera asmenybė. Turėjome skaudžias pamokas su klubo savininkais, kurie galvojo, kad viską supranta ir turi viziją, kaip turi atrodyti klubas, ir tai buvo skaudžios pamokos. Antanas pirmiausia suėjo su gerais žmonėmis. Kai ateini į sritį, kurį supranti mažiau, tai reikia pasiimti žmones, kurie supranta geriau.

– Naujasis „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas išvyko į NBA Vasaros lygą. Ar jūs neturėjote tokių minčių?

– Matote, aš esu truputį aukščiau nei Javtokas (juokiasi). Ne, mes turime žmogų Vasaros lygoje, nes šiuo metu mums nebuvo galimybių vykti. Naujokų bus labai mažai.

– Esate aukščiau nei R. Javtokas, bet pavaldinių turite mažiau. Ką reikia papildyti klubo personale?

– Yra pakankami žmonių klube, kurie turi atlikti darbą. Turime labai gerą trenerių štabą. Yra techniniai žmonės, kurie dirba savo darbą. Treneris atlieka didelį darbą ir, manau, komandai ir treneriui bus suteiktos visos sąlygos siekti rezultatų. Norime suburti tokią komandą, kad Vilnius galėtų didžiuotis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių