L. Jamesas apsisprendė: „karalius“ sugrįžta į „Cavaliers“

  • Teksto dydis:

LeBronas Jamesas po ketverių metų pertraukos sugrįžta ten, kur žengė pirmuosius savo žingsnius profesionaliame krepšinyje. Jameso oficialioje svetainėje pranešama, kad 29 metų 203 cm ūgio žaidėjas sukirto rankomis su Klivlando „Cavaliers“ klubu.

„Kol niekam nerūpėjo, kur žaisiu krepšinį,  aš buvau vaikas iš Šiaurės Rytų Ohajo. Tai vieta, kur aš ėjau, bėgau, verkiau ir kritau. Ji užima ypatingą vietą mano širdyje. Aplinkiniai žmonės matė, kaip aš augau. Jaučiuosi tarsi jų sūnus. Jų aistra gali būti nenugalima.

Tačiau tai mane veda į priekį. Noriu jiems duoti viltį ir įkvėpti. Mano santykiai su Šiaurės Rytų Ohaju yra didesni nei su krepšiniu. Aš to nesupratau prieš ketverius metus. Tai darau dabar“, – savo pasirinkimą komentavo NBA žvaigždė.

Žiniasklaidoje buvo pasirodę pranešimai, jog į Jameso viliojimą buvo įsitraukęs ir su juo gerus santykius palaikantis Žydrūnas Ilgauskas.

Karjerą baigęs krepšininkas su privačiu „Cavaliers“ komandos savininko Dano Gilberto lėktuvu buvo atskridęs į Floridą ir bandė įtikinti jį grįžti į Klivlandą.

Puolėjo pasirinkimas, kur tęsti karjerą, kaip manoma, stabdė kitus laisvuosius agentus priimti sprendimus šį tarpsezonį. Spėjama, jog po šio „karaliaus“ Jameso žingsnio apie savo apsisprendimus turėtų prabilti kitos NBA žvaigždės.

Jamesą 2003 metų NBA naujokų biržoje pirmuoju šaukimu pasirinko būtent „Cavaliers“ klubas, kuriame jis praleido septynis sezonus, o po to persikėlė į Majamio „Heat“ ekipą.

Jo vedama „Heat“ komanda pastaruosius keturis sezonus kovėsi NBA finale, tačiau jame triumfuoti pavyko tik dusyk – 2012 ir 2013 metais.

Siekdami savo gretose išlaikyti Jamesą, „Heat“ klubo vadovai rezgė įvairius planus ir kontaktavo su kitais Majamio komandos krepšininkais, jog šie sutiktų susimažinti atlyginimus.

Jameso aukomis buvo pasiryžę tapti kiti du „didžiojo trejeto“ nariai Dwyane'as Wade'as ir Chrisas Boshas, tačiau ir šis planas dukart NBA čempiono sprendimo nepakeitė.

Keturis kartus naudingiausiu NBA krepšininku pripažintas Jamesas praėjusį sezoną vidutiniškai pelnydavo po 27,2 taško, atkovodavo po 6,9 ir perimdavo po 1,6 kamuolio bei atlikdavo po 6 rezultatyvius perdavimus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių