KTU krepšininkams nepavyko pakilti iš dugno

Kauno klubai skaičiuoja nesėkmes Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Šeštadienį „Žalgirio“ dubleriai savo aikštėje 70:77 neprilygo „Telšių“ ekipai, o Kauno Technologijos universiteto (KTU) komanda 71:87 kapituliavo prieš Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“.

Prie NKL čempionės iš Suvalkijos vairo šiemet stojo kaunietis Rytis Vaišvila. Buvusio Kauno „Atleto“ klubo krepšininko, Atlantos olimpiados prizininko sugrįžimas į Kauną susikostė pergalingai, tačiau tituluotam sportininkui teko ir pasinervinti. R.Vaišvilos, keletą pastarųjų metų dirbusio Klaipėdoje su „Akvaservis“ komanda, karjera Marijampolėje klostosi pakiliai. Tiesa, ir šeštadienį jam teko prašyti ne vienos minutės pertraukėlės, kad dar ir dar sykį paaiškintų ko nori iš savo auklėtinių. Marijampoliečiai, kuriems dėl traumų negali padėti labiausiai patyrę ekipos nariai Aurimas Kieža ir Marius Valukonis, dvikovą su KTU studentais pradėjo banguotai. Po kelių sėkmingų atakų jie užbuksavo. Tuo tarpu KTU krepšininkai pataikė keletą tritaškių ir pirmąjį ketvirtį laimėjo 21:20. Tai akivaizdžiai nepatiko ir R.Vaišvilai, ir jo auklėtiniams. Tad antrasis kėlinys prasidėjo jų atakų serija. Kauniečiai nespėjo stabdyti įsibėgėjusių svečių. Po įspūdingo jų spurto, ilsėtis komandos išėjo „Sūduvai-Mantingai“ pirmaujant įtikinamai – 47:31.

Rokas Stankevičius, aukštaūgis Antanas Udras, Andrius Aleksandrovas bei kiti Marijampolės klubo lyderiai nemažino apsukų ir po ilgosios pertraukos. Trečiajame kėlinyje jų pranašumas pasiekė triuškinamą. Vis dėlto paskutiniame ketvirtyje Medo Kuprijanovo, iš viso pelniusio 14 taškų, Igno Daukšio, įmetusio 11 taškų, Justino Marcinkevčiaus, surikusio 10 taškų, dėka šeimininkai kiek sušvelnino skirtumą ir nusileido 16 taškų. Vienu pagrindinių Marijampolės ekipos pranašumų akistatoje tapo atkovoti kamuoliai. Ūgio pranašumą turėję svečiai tiesiog dominavo po krepšiais, atkovodami 40 kamuolių bei neretai kartodami metimus, o KTU sugriebė tik 19 kamuolių.

Nugalėtojams daugiausia taškų pelnė Rokas Stankevičius 22, Antanas Udras 18, Andrius Aleksandrovas 11, Ernestas Ežerskis 8 (6 rez. perd.). 

Šį savaitgalį du laimėjimus įsirašiusi „Sūduva-Mantinga“ turnyro lentelėje išlaiko lyderių pozicijas, kurias dalinasi su Šakių „Vyčiu“. Abi komandos laimėjo po 5 mačus iš 6. KTU klubas vienintelis NKL pirmenybėse per šešis turus dar nežino pergalės skonio ir lieka turnyro lentelės dugne. „Žalgiris-2“ vaikinai su 3 laimėjimais rikiuojasi 7-ti tarp 14-os komandų.


Šiame straipsnyje: NKLKTUŽalgiris-2krepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių