Ar „Žalgiris“ nuvainikuos tituluotą varžovą?

Laurų vainikas, supintas Pirėjo "Olympiakos" klubo herbe, simbolizuoja įspūdingas graikų pergales ne tik krepšinio aikštelėse. Tačiau Kauno "Žalgiris" parengė planą, kaip bent šiam vakarui nuvainikuoti tituluotą varžovą.

Prisiminimai – malonūs

Jei Eurolygos 12-ojo turo rungtynės vyktų Graikijoje, neabejotinu akistatos favoritu būtų laikomas "Olympiakos". Kaune – viskas kitaip.

Tuo ne sykį įsitikino Graikijos superklubas. Pastarąjį vizitą į Kauną "Olympiakos" įsimins ilgam. Šių metų sausį žalgiriečiai Manto Kalniečio atsisveikinimo su komanda rungtynėse graikus tiesiog nokautavo 75:55. Tai buvo pirmoji Šarūno Jasikevičiaus, perėmusio "Žalgirio" vairą, pergalė Eurolygoje.

Nors pirmosios tarptautinės sėkmės prisiminimai ir glosto trenerio Š.Jasikevičiaus širdį, antro tokio lengvo pasivaikščiojimo jis nesitiki. Ne veltui šį sezoną Pirėjo klubas su 7 pergalėmis žengia visai greta lyderių trejeto, o Lietuvos čempionai su 4 laimėjimais – tik 11-ti.

Gynybos specialistai

Mes žaidžiame namuose, todėl turime būti už juos agresyvesni tiek gynyboje, tiek puolime.

"Dažnai sakome, kad reikia būti pasiruošus kovai visas 40 minučių, bet šiuo atveju tai ypač svarbu. "Olympiakos" yra labai stipri fiziškai, disciplinuota ir įspūdingai besiginanti komanda. Galbūt net geriausiai Eurolygoje. Jie turi atletiškumą, fizinę jėgą, ko ir reikia gerai gynybai. Vis dėlto mes žaidžiame namuose, todėl turime būti už juos agresyvesni tiek gynyboje, tiek puolime", – sakė Š.Jasikevičius.

Pagal vidutiniškai per mačą į savo krepšį praleidžiamus taškus (75,3 taško) Pirėjo komanda yra antra visoje Eurolygoje. Žalgiriečiai varžovams gerokai dosnesni – jie praleidžia po 83,4 taško. Tačiau puldamas Kauno klubas yra kiek rezultatyvesnis nei graikai. Vis dėlto "Olympiakos" turi ne vieną kozirį. Stipriausias jų jau daugelį metų – Vassilis Spanoulis. Neatsitiktinai šis 34 metų 193 cm ūgio veteranas užima antrąją vietą visų laikų rezultatyviausių Eurolygos žaidėjų sąraše (3 146 taškai) ir tokią pat poziciją pagal atliktus rezultatyvius perdavimus (1 024). Apsukų snaiperis nemažina ir šį sezoną. Graikas pelno vidutiniškai po 14,7 taško ir atlieka po 6,6 perdavimo per rungtynes.

"Visada žaidžiant prieš geriausią žaidėją reikia jį varginti, neleisti priimti kamuolio, kad atėjus metimo fazei jis būtų pavargęs. Daug kas tai bando padaryti, bet pavyksta tik mažumai", – pabrėžė Š.Jasikevičius.

Iškrito ilgam

"Graikai turi du akivaizdžius lyderius – teks ypač prižiūrėti V.Spanoulį ir Georgiosą Printezį. Jeigu juos pristabdysime, atliksime didžiulį darbą", – treneriui pritarė įžaidėjas Lukas Lekavičius.

Puolėjas G.Printezis, pelnantis 11,9 taško, yra antras pagal rezultatyvumą Pirėjo ekipos narys. Svariai prie komandos pergalių prisideda ir puolėjas Mattas Lojeskis bei gynėjas Erikas Greenas. Tiesa, neseniai svečiai net pusmečiui neteko sunkią traumą patyrusio Danielio Hacketto.


Žaidėjas/ Šalis/ Ūgis/ Pozicija

Erickas Greenas JAV 190 cm gynėjas

Khemas Birchas Kanada 206 cm puolėjas

Patrickas Youngas JAV 209 cm vidurio puolėjas

Ioannis Papapetrou Graikija 203 cm puolėjas

Vassilis Spanoulis Graikija 193 cm gynėjas

Vassilis Toliopoulosas Graikija 188 cm gynėjas

Nikola Milutinovas Serbija 210 cm vidurio puolėjas

Vassilis Mouratosas Graikija 193 cm gynėjas

Georgias Printezis Graikija 202 cm puolėjas

Dimitrias Agravanis Graikija 208 cm puolėjas

Vangelis Mantzaris Graikija 196 cm gynėjas

Danielis Hackettas Italija/JAV 199 cm gynėjas

Mattas Lojeskis JAV/Belgija 198 cm gynėjas

Kostas Papanikolaou Graikija 203 cm puolėjas

Kyprianas Maragkosas Graikija 206 cm vidurio puolėjas

Ioannis Athinaiou Graikija 194 cm gynėjas

Vyriausiasis treneris Giannis Sfairopoulas (Graikija)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių