Krepšinio treneriai po 30-ies metų grįžo į universitetą

Buvęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Ramūnas Butautas, buvęs šalies moterų nacionalinės ekipos vairininkas Rimvydas Samulėnas, Romualdas Petronis ir kiti žinomi krepšinio specialistai praėjusią savaitę rinkosi Lietuvos sporto universitete.

Pusamžiai vaikinai

"Noriu jus visus pasveikinti ir pasidžiaugti, kad visi susirinkote po pirmo skambučio", – į kolegas kreipėsi Edas Nickus.

Buvęs garsiosios Kauno "Atleto" komandos, prieš keletą dešimtmečių metusios iššūkį Kauno "Žalgiriui" LKL finale, treneris iki šiol darbuojasi Lietuvos sporto universitete (LSU). Šią aukštojo mokslo įstaigą, tiesa, tuomet besivadinusią Lietuvos kūno kultūros institutu (LKKI), prieš tris dešimtmečius baigė ir minėti svečiai. 1964-ųjų gimimo studentus, studijavusius Trenerių fakultete, dabar galima sutikti elitinės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) klubuose, užsienio komandose ar sporto mokyklose. Kai kurie jų pasuko į verslą, politiką (JAV dirba diplomatas Vaidotas Verba) ar kitas sritis, tačiau krepšinio neužmiršo.

"Vaikinai!" – taip švelniai į LSU auditoriją susirinkusius pusamžius vyrus kreipėsi E.Nickus.

Turi ką prisiminti

Šis treneris ne vienus metus studijavo ir dirbo petys petin su savo auklėtiniais.

"Manau, nė vienas nesigailite pasirinkęs krepšinio trenerių studijas. Ir man pasisekė tarp šių sienų sutikti ir pažinti fantastiškų žmonių – nuo garsaus trenerio ir pedagogo Stanislovo Stonkaus iki bokso legendos Algirdo Šociko", –  vardijo renginio organizatorius.

Jo minčiai pritarė ir R.Petronis.

"Tai, kad visi susirinkome vos pakviesti, tik dar sykį įrodo, kiek daug bendrų gerų akimirkų išgyvenome tiek krepšinio aikštelėje, tiek auditorijų suoluose. Malonu pasimatyti su buvusiais bendražygiais, prisiminti ir studijų laikus, ir aptarti dabarties aktualijas", – dėstė Kazachstane, Rusijoje, Ukrainoje ir kitose šalyse dirbęs specialistas.

Šį sezoną jis darbuojasi Prienų "Skycop" trenerių štabe.

Žinių bagažo neslepia

Jo kolega R.Butautas teigė, esant galimybei, apsilankantis savo alma mater, kuriame nemažai metų praleido ir jo tėvas, garsus treneris Stepas Butautas.

Pašnekovas pasakojo bendraujantis tiek su dėstytojais, tiek su studentais, būsimaisiais treneriais.

"Dabartiniai studentai turi puikias studijų sąlygas, galimybes stažuotis Lietuvoje ir užsienyje, pasitelkia technologijas ir programas, apie kurias mes galėdavome tik pasvajoti. Tačiau jiems labai trūksta patirties. Tad aš ir stengiuosi pasidalyti savo patirtimi, kurią įgijau per kraują. Būtent praktinės žinios ir patirtis yra didžiausia vertybė", – kalbėjo R.Butautas, jau vedęs seminarą jauniesiems krepšininkams ir kolegoms Druskininkuose.

Tarp susirinkusiųjų buvo ir treneris Mindaugas Lukošius, kurio karjeros įrašuose yra ir LKL klubai, ir tokios egzotiškos valstybės kaip Kuveitas, Libanas, Bahreinas. Po sveikinimo kalbų atsiėmę simbolines dovanas – LSU krepšinio klubo marškinėlius, LSU alumnai tęsė bendravimą neformalioje aplinkoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių