Rinktinė ruošiasi akistatai su kroatais – tikrai nebus lengvos rungtynės

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sekmadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje žais pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Kroatijos komanda.

Lietuvos krepšininkai su 8 pergalėmis ir 1 pralaimėjimų pirmauja J grupėje ir jau turi kelialapį į planetos pirmenybes. Tuo tarpu kroatų sąskaitoje - 4 pergalės ir 5 pralaimėjimai. Jie yra už pasaulio čempionato borto - ketvirtoje pozicijoje. Trečioje vietoje esantys lenkai turi viena pergale daugiau.

Rugsėjo mėnesį vykusiose rungtynėse lietuviai išvykoje iškovojo pergalę 84:83, nors Kroatijos rinktinėje buvo net keturi Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) žaidėjai. Šįkart jie Kroatijos ekipai nepadės.

Kroatai tikrai žais labai agresyviai, spaus mus. Jiems ant kortos pastatytas patekimas į pasaulio čempionatą, todėl mums tikrai nebus lengvos rungtynės.

„Varžovas labai pasikeitęs, lyginant su paskutine mūsų tarpusavio akistata. Liko tik 3-4 tie patys žaidėjai. Buvę lyderiai šįkart nežais, o tie, kurie buvo atsarginiai, dabar bus pagrindiniai žaidėjai. Talento jie šiek tiek prarado, bet atsiranda kiti dalykai - noras, motyvacija įrodyti savo vertę. Kroatai tikrai žais labai agresyviai, spaus mus. Jiems ant kortos pastatytas patekimas į pasaulio čempionatą, todėl mums tikrai nebus lengvos rungtynės“, - kalbėjo Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Mindaugas Brazys.

Treneris pakartojo, kad, nors Lietuvos komandai mačas nebus žūtbūtinis, krepšininkams motyvacijos nestigs.

„Krepšinis yra toks žaidimas, kuriame norisi laimėti, todėl motyvacijos mums tikrai netrūksta. Kausimės, nes pergalė yra svarbiausia. Ar galės pasireikšti mažiau žaidžiantys Lietuvos krepšininkai? Žiūrėsime pagal rungtynių eigą. Yra mintis, kad daugiau žaidėjų galės pasireikšti“, - pridūrė M. Brazys.

Treneris taip pat liko nustebęs, kad Kroatijos rinktinės sudėtyje nėra Vilniaus „Ryto“ įžaidėjo Roko Stipčevičiaus, nes būtent šioje pozicijoje Kroatijos komanda turi nemažai problemų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valio

valio portretas
D.Adomaičio vairuojama Lietuva šį -vakar svariai patiesė kroatus. Šaunuoliai. Ačiū kapitonui Mantui Kalniečiui&Co.

verksnys brazys

verksnys brazys portretas
jau verkia .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių