Krepšinio karavanas Palangoje pajudėjo smagiais J. Valančiūno pokštais

Lietuvos krepšinio rinktinė šiandien Palangoje pradėjo nuotykių kupiną kelionę. Tačiau kelią Dainiaus Adomaičio kariauna matuos ne kilometrais, o savaitėmis, likusiomis iki Europos čempionato.

Penktadienio popietę prie prašmatnaus „Vanagupės“ viešbučio Palangoje zujo ne mažiau prabangūs automobiliai. Į startinę šį sezoną Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklą iš visų Europos kampelių susirinko ekipos kandidatai.

Pagal rinktinės štabo jau anksčiau sudėliotą grafiką nuo pačios pirmosios dienos prakaitą lies penkiolika krepšininkų. Vėliau prie jų prisidės dar keturi žaidėjai.

Pirmasis „Vanagupės“ privalumus išbandė puolėjas Mindaugas Kuzminskas. NBA klubo „New York Knicks“ 27 metų legionierius, kaip ir įprasta, tapo pareigingumo pavyzdžiu. Jis Palangon atvažiavo dar išvakarėse ir, įsikūręs viešbutyje, spėjo apsilankyti miesto stadione vykstančiame lengvosios atletikos šalies čempionate.

Gi penktadienį pirmieji viešbučio duris dar iki pusiaudienio pravėrė rinktinės personalo ir trenerių štabo nariai. Tiesa, ir trenerio D.Adomaičio asistentas Benas Matkevičius, ir fizioterapeutas Petras Mikučionis su žmona, ir techninis vadybininkas Juozas Petkevičius čia lankosi ne pirmus metus, tad drąsiai nukėblino viešbučio koridoriais. Netrukus prisidėjo ir pats naujasis rinktinės vairininkas.

Iš žaidėjų penktadienį greičiausiai paskirties tašką, kuriame praleis beveik dvi savaites, pasiekė naujokas Evaldas Kairys ir į ekipą grįžęs Martynas Gecevičius. Pasimatyti su draugais užsuko ir buvęs rinktinės gynėjas Mindaugas Lukauskis, pakeliui sutikęs ir draugiškai pasišnekučiavęs su ekipos trenerio pagalbininku Ramūnu Šiškausku.

„Labas, seniai nesimatėme“, - apkabinęs J.Petkevičių plačiai nusišypsojo Arvydas Sabonis.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas ir Juozuku švelniai vadinamas buvęs masažuotojas pažįstami jau daugiau nei tris dešimtmečius.

Vėliau vienas po kito sugužėjo ir kiti rinktinės nariai.

„Atvykome gerai pailsėję, tad noro padirbėti netrūksta. Bandysiu pakovoti dėl vietos galutiniame dvyliktuke“, - teigė Klaipėdos „Neptūno“ ekipos gynėjas Mindaugas Girdžiūnas.

Vienas paskutiniųjų "Vanagupę" pasiekė Jonas Valančiūnas. "Toronto Raptors" klubo "centras" iškart iškrėtė pokštą. Į viešbučio automobilių aikštelę jis įdardėjo senutėliu "Audi" bolidu. Už maždaug dvidešimties metų barškančios ir apipuvusios mašinos vairo milžinas atrodė komiškai.

„Sveiki!“, - žvaliai lyg niekur nieko pasisveikino vidurio puolėjas, sunkiai ropšdamasis iš nušiurusiais sintetiniais kailiniais apvalkalais padabinto „Audi“ krėslo.

Jau penktadienio vakarą rinktinė surengs pirmąją treniruotę. Tiesa, planuotas pratybas miesto stadione, dėl lengvaatlečių čempionato, teko perkelti į Palangos sporto centro salę.

Kitą savaitę pajūryje laukiama dar vieno krepšininkų nemenko desanto - prie ekipos prisidės bene labiausiai patyrę legionieriai bei potencialūs lyderiai. Pirmadienį Palangą turėtų pasiekti pagrindinis įžaidėjas Mantas Kalnietis. Įkandin 30-mečio Milano „Emporio Armani“ klubo gynėjo laukiama ir kito buvusio žalgiriečio Jono Mačiulio. Šis 32 metų puolėjas su Madrido „Real“ klubu bene vėliausiai iš rinktinės kandidatų baigė sezoną, tad paprašė poilsio iki liepos 30-osios. Panašiu metu iš Jungtinių Valstijų turėtų atskristi ir Donatas Motiejūnas.

Šis iki 213 cm ūgio ištįsęs sunkusis puolėjas, vis dar ieškantis klubo NBA lygoje, rinktinei itin reikalingas, nes stovyklos išvakarėse ekipą pasiekė nemaloni žinia. „Indiana Pacers“ klubo vadovai nesutiko į rinktinę išleisti Domanto Sabonio. 21-erių metų 211 cm ūgio milžino ateitis buvo aiški iki praėjusios savaitės, kai „Oklahoma City Thunders“ klubas lietuvį netikėtai įtraukė į mainomų žaidėjų sąrašą ir jį išsiuntė į Indianą. Laiko nuoseklioms deryboms su šios komandos vadovais Lietuvos krepšinio federacija nebeturėjo. Ieškant aukštesnių krepšininkų, pastarosiomis dienomis buvo pasitelktas Ispanijoje rungtyniavęs puolėjas Eimantas Bendžius.

Paklaustas kaip jaučiasi prieš debiutą prie rinktinės vairo, D.Adomaitis atsakė:

„Jaučiuosi gerai, juk ne pirmi metai dirbu krepšinyje. Visi nekantraujame pradėti darbą“.

Treneris pripažino, kad D.Sabonio netektis ekipai skausminga – dėl to teks koreguoti komandos žaidimo braižą. 

„Kiekvieno rinktinės lygio žaidėjo netektis yra didelė. Ypač žinant, kad sunkaus puolėjo pozicijoje ir taip turime per daug praradimų. Tikslios „Pacers“ klubo pozicijos dėl tokio sprendimo dar nežinome, bet Domantui buvo rekomenduota jau dabar dirbti individualiai, kad vėliau greičiau įsilietų į Indianos ekipos žaidimą, - aiškino D.Adomaitis. - Dėl to rinktinės žaidimo braižas šiek tiek pasikeis. Teks Domanto kolegoms pasistumti į kitas pozicijas“.

“Knicks“ puolėjas M.Kuzminskas pritarė, jog D.Sabonio situacija buvo itin sudėtinga.

„Aš džiaugiuosi, kad man Niujorko klubas nedarė kliūčių. Nežinau, kaip būčiau pasielgęs. Taip, tai nėra draudimas, bet ta klubo rekomendacija būtų rimta kliūtis“, - svarstė M.Kuzminskas.

Palangoje rinktinė plušės iki rugpjūčio 3-iosios. Dar po dienos lietuviai Klaipėdoje sužais pirmąsias kontrolines rungtynes su Lenkijos ekipa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvė

lietuvė portretas
šaunuolis JONAS ,su geru humoro jausmu ,reiškias nėra išpuikęs ,kad bijotų tokio išklerusio seno kledaro .Man labai patiko šis pokštas net labai ,su stovyklos sezono pradžia sveikinu ir linkiu žaisti be traumų ,geroj formoj .

Juonuks

Juonuks portretas
Sposinykas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių