Krepšinio ekspertai: LKL finale bus karas, triumfuos - „Žalgiris"

Antradienį Kaune prasidės LKL finalo serija tarp Lietuvos krepšinio grandų - Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“.  Jos išvakarėse savo įžvalgomis pasidalijo žinomi krepšinio ekspertai. Visi jie sėkmę finale prognozuoja „Žalgiriui“.

Sergejus Jovaiša, buvęs „Žalgirio“ krepšininkas, Seimo narys: „Prognozuoju „Žalgirio“ pergalę. Tiesiog nematau galimybių „Lietuvos rytui“ laimėti Kaune. Iš kauniečių užtenka vien pasiryžimo laimėti ir jie savo tikslą pasieks.  Sostinėje LKL čempionai gal ir gali pralaimėti vieną ar du mačus, tačiau viskas šioje serijoje priklausys ne nuo „Lietuvos ryto“, o nuo „Žalgirio“ krepšininkų. Nenustebčiau, jei „Žalgiris“ finalo seriją laimėtų 4:0.

Joano Plazos auklėtiniai savo aikštėje nepralaimės, jei to nenorės. Taip, neseniai jie „Žalgirio“ arenoje nusileido sostinės komandai, bet tada nedegė ypatingu noru iškovoti pergalę.

Kuo „Žalgiris“ pranašesnis už „Lietuvos rytą“? Kauniečiai geriau rungtyniauja po krepšiais,  jų antrosios  linijos žaidėjai taip pat pajėgesni. Vilniaus komandos gynėjai gali tik kartais blykstelėti, jie nepasižymi stabilumu. Naujasis „Lietuvos ryto“ strategas Dirkas Bauermannas ekipą išmokė geriau gintis, bet neišmokė geriau pulti, vilniečių pelnomų taškų vidurkis per rungtynes tėra apie 70.

Iš „Lietuvos ryto“ ekipos man įdomus tik Renaldas Seibutis, dar atsigauna Mindaugas Katelynas.

Sezono antroje pusėje „Žalgirį“ paliko Ibrahimas Jaaberas, Tremmelas Dardenas, dėl traumos iš rikiuotės iškrito Paulius Jankūnas. Tačiau nereikia kreipti dėmesio į praradimus, Kauno komandai pajėgumų užtenka. Tik treneriai turėtų pasirinkti tinkamą taktiką. „Žalgirio“ jaunimui bus suteiktas šansas, nežinia, kaip į tai sureaguos vyresni ekipos krepšininkai. Dar kartą pasikartosiu, kad serijos rezultatas priklausys nuo „Žalgirio“ žaidėjų noro ir pasiryžimo“.

Virginijus Šeškus, Prienų „Prienų“ strategas: „Pirmoje sezono pusėje būčiau drąsiai teigęs, kad LKL finalo seriją „Žalgiris“ laimės 4:0. Tačiau dabar nesu taip tvirtai įsitikinęs. „Lietuvos rytas“ sugebėjo pagerinti savo žaidimą, meistriškumu priartėjo prie „Žalgirio“.  Nepaisant to, manau, kad Kauno krepšininkai sugebės apginti LKL čempionų vardą, tik nesiryžtu spėti, kiek prireiks rungtynių.

Manau, jog finalo serijoje žalgiriečiai bus susikaupę ir neleis varžovams taip laisvai žaisti, kaip kad buvo per pastarąją ekipų dvikovą Kaune. LKL čempionų komandos aukštaūgiai meistriškumu lenkia vilniečius. „Žalgiris“ turi patyrusius brolius Kšištofą ir Darjušą Lavrinovičius, jau atsigavo Robertas Javtokas.  Iš Kauno ekipos gynėjų brandų krepšinį demonstruoja Marko Popovičius, Oliveris Lafayette‘as, Adas Juškevičius.

„Lietuvos ryte“ daug kas priklauso nuo Nemanja Nedovičiaus ir R.Seibučio. Jie veda komandą į priekį individualiais veiksmais, o „Žalgiris“ akcentuoja komandinį žaidimą.

Finalo serijoje „Žalgiriui“  atsilieps, kad nežais P.Jankūnas, T.Dardenas, I.Jaaberas. Su šiais krepšininkais Kauno komanda atrodytų kur kas galingiau. Mano nuomone, „Žalgiris“, leisdamas „Lietuvos rytui“ patikėti savo jėgomis, padarė klaidą. Po pergalės Kaune prieš žalgiriečius sostinės krepšininkai atsigavo emociškai, jiems ši sėkmė buvo labai svarbi.  Dabar vilniečiai tiki, kad su LKL čempionais gali kautis kaip lygūs su lygiais.

„Žalgirio“ strategą J.Plazą visi giria nuo sezono pradžios. Aš galiu šiltai atsiliepti apie vilniečių vyriausiąjį trenerį D.Bauermanną. Jis – puikus žmogus ir geras treneris. Man patinka jo vadovavimas komandai – vokietis išlaiko pagarbą varžovų treneriui ir yra šaltakraujiškas. „Lietuvos rytas“ pasielgė teisingai, pakviesdamas D.Bauermanną. Jis nuosekliai laikosi žaidimo plano, sugebėjo šiek tiek pagerinti gynybą. Visada norėdavau, kad LKL grandus treniruotų lietuviai, tačiau dabar esu už tai, kad D.Bauermanas ir J.Plaza ir kitą sezoną liktų savo komandose.

Dėl to, kad „Lietuvos rytas“  pagerino žaidimą, žiūrovams bus tik įdomiau. „Žalgiris“ per pastarąjį mėnesį nerungtyniavo solidžiai, tačiau finale turėtų pademonstruoti savo tikrąjį pajėgumą".

Modestas Paulauskas, buvęs „Žalgirio“ krepšininkas, „Žalgirio“ Garbės klubo prezidentas: „Prieš kiekvieną LKL finalą visi tikisi aštrios kovos ir ilgo rungtynių maratono. Manau, finalo baigtis stipriai priklausys nuo pirmųjų dviejų mačų. Esu įsitikinęs žalgiriečių sėkme, prognozuoju jų pergalę 4:1.

Prieš sezoną „Žalgiris“ buvo kur kas geriau sukomplektuotas nei „Lietuvos rytas“. Vėliau komanda šiek tiek nukraujavo, tačiau išlaikė stiprų branduolį, kuris yra kur kas pajėgesnis už Vilniaus krepšininkus. Niekam nekelia abejonių, kad LKL čempionų ekipos aukštaūgiai yra stipresni už varžovus. „Žalgirio“ gynėjai taip pat geresni, tik gal meistriškumo skirtumas nėra tiks didelis.

Antroje sezono pusėje Kauno komanda liko be kelių pagrindinės sudėties žaidėjų. Tačiau „Žalgiris“ buvo buriamas ne iš 3, 4 ar 5 svarbių krepšininkų. Tarp 15 kandidatų buvo daug puikių krepšininkų, todėl nelikus I.Jaabero, T.Dardeno, susižeidus P.Jankūnui, atsirado, kas juos gali pakeisti. Galiu tvirtinti, kad ir dabar Kauno ekipoje yra daug aukšto lygio žaidėjų, galinčių laimėti finalo seriją.

Kol kas sunku prognozuoti, kokį vaidmenį finale suvaidins treneriai. Pastarasis abiejų ekipų mačas Kaune galėjo sudaryti klaidingą nuomonę. Treneriai tada savo galių dar neparodė. Jų vaidmuo turėtų paaiškėti po dvejų finalo rungtynių. Nemanau, kad „Lietuvos ryto“ strategas D.Bauermannas jau spėjo pagerinti vilniečių ekipos gynybą. Paprasčiausiai tam reikia ilgesnio laiko, ne kelių savaičių“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Renatas

Renatas portretas
Tai cia ir taip viskas aisku. Tik vienas klausimas yra: sugebes Lietrytis nors karta laimeti ar ne...

Isvada

Isvada portretas
Z laimes serija 4:0

Zavjalovas

Zavjalovas portretas
Lietuvos rytas nepasipriešins, nes, kaip sakė vadybininkas Jonas, tokios silpnos komandos Vilnius seniai neturėjo.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių