„Krepšinio diena mano mokykloje“ pasiekė finišo tiesiąją

Penktadienį Garliavos sporto centre karaliavo krepšinis. Keturis mėnesius po Kauno rajono mokyklas keliavęs projektas „Krepšinio diena mano mokykloje“ baigėsi, jį vainikavo iškilmingas šventinis renginys.

Kitokia diena mokykloje

Neeilinį projektą Kauno rajonui padovanojo Lietuvos krepšinio federacija kartu su rajono savivaldybe. Buvo siekiama populiariausia sporto šaka Lietuvoje sudominti ne tik berniukus, bet ir mergaites.

„Per paskutinius metus tai labiausiai pavykęs projektas, įgyvendintas mūsų rajone. Keturi mėnesiai, 12 mokyklų, 20 garsiausių šalies krepšininkų, šimtai prizų, tūkstančiai autografų ir tūkstančiai švytinčių vaikų veidų“, – džiaugėsi Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Meras įsitikinęs: šis projektas dar kartą patvirtino, kad Kauno rajone, kaip ir visoje Lietuvoje, krepšinis yra mylimas ir populiarus, užima labai reikšmingą vietą bendruomenės gyvenime.

„Šis projektas atskleidė, kad krepšinį galima integruoti į daugelį mokomųjų dalykų: istoriją, biologiją, dailę. Laužėme stereotipus, kad diena mokykloje gali būti kiek kitokia. Krepšinio dieną kiekvienas moksleivis atsimins visą gyvenimą“, – sakė V.Makūnas.

Atjaunėjo 50 metų

Projekto uždarymo iškilmėse dalyvavo gausus būrys rajono savivaldybės vadovų, Lietuvos krepšinio federacijos atstovų, projekto dalyvių. Tačiau didžiausia staigmena ir dovana visiems moksleiviams buvo Lietuvos krepšinio rinktinės puolėjo Lino Kleizos dalyvavimas.

Garliavos sporto rūmai net drebėjo nuo gausių ir garsių plojimų – taip Kauno rajono moksleiviai pasitiko mylimą krepšininką. Tokių pačių audringų ovacijų sulaukė ir ilgametis Lietuvos krepšinio rinktinės masažuotojas Juozas Petkevičius.

„Pasibaigus šiam projektui galiu drąsiai prisipažinti, kad atjaunėjau 50 metų ir vėl tapau 17-mečiu. Esu įsitikinęs, kad krepšinis Lietuvoje niekada nežlugs, kol bus tiek daug žmonių, mylinčių krepšinį. Jaunimas domisi ir serga už savo krepšinio dievukus, tas bus ir ateityje“, - sakė šventėje dalyvavęs J.Petkevičius.

Krepšinio užkratas išplis

„Be jūsų visų dalyvavimo šis projektas nebūtų toks pasisekęs. Ši graži krepšinio šventė prasidėjo Kauno rajone, bet ji tikrai išplis po visą Lietuvą. Visiems projekto dalyviams noriu palinkėti, kad krepšinis jus lydėtų visą gyvenimą“, – dėkojo projekte dalyvavusiems vaikams Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Keturis mėnesius trukusio projekto metu susitikimuose su vaikais dalyvavo gausus būrys krepšininkų, legendinis treneris Vladas Garastas, ilgametis rinktinės masažuotojas J.Petkevičius. Integruotas pamokas vaikams vedė „Žalgirio“ komandos fizinio rengimo treneriai ir kiti krepšinio pasaulio žmonės.

Dailės pamokose mokiniai piešė, lipdė, klijavo darbelius, susijusius su krepšiniu. Istorijos pamokose buvęs Lietuvos rinktinės ir Kauno „Žalgirio“ treneris, LKF Garbės prezidentas V.Garastas supažindino su Lietuvos krepšinio istorija. Biologijos pamokoje vaikai mokėsi apie raumenų darbą žaidžiant krepšinį. Kūno kultūros pamokose įvairių klasių mokiniai dalyvavo tritaškių ir baudų metimo konkursuose su profesionaliais krepšininkais.

Apdovanojo geriausius moksleivius

Iškilmingo projekto uždarymo šventėje gražiausius pasirodymus dovanojo Kauno rajono darželių auklėtiniai. Įspūdingus šokių žingsnelius demonstravo sportinių šokių atstovai.

Projekto organizatoriai apdovanojo moksleivius, kurie geriausiai pasirodė istorijos, biologijos pamokose, sužibėjo krepšinio aikštelėse.

Šventės kulminacija tapo moterų krepšinio komandos „Sirenos“ ir Kauno rajono moksleivių rinktinės varžybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių