Krepšininkas S. Babrauskas: „Žalgiris“ yra pavargęs

  • Teksto dydis:

Ilgametis Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjas ir kapitonas Steponas Babrauskas atstovavo sostinės komandai, kai ji dvejus metus paeiliui triumfavo Lietuvos krepšinio lygoje (2009 ir 2010 m.). Babrauskas atstovavo „Lietuvos rytui“ ir tuomet, kai prasidėjo septynerius metus besitęsęs nesėkmių finaluose ruožas.

Sostinės komanda užkeiktą atkarpą nutraukė praėjusį pirmadienį, kuomet namuose 82:73 palaužė Kauno „Žalgirį“ bei išlygino finalo serijos rezultatą 1-1.

Solidus „Lietuvos ryto“ žaidimas finalo serijoje susideda iš daug veiksnių, teigia Babrauskas. Vienas jų – spaudimo nejutimas bei didžiulė motyvacija nutildyti kritikus. Kitas – pasireiškęs žalgiriečių nuovargis po ypatingai ilgo ir labai varginančio sezono.

„Žalgiris“ yra pavargęs, nes jų sezonas buvo tikrai ilgas, – tinklalapiui LKL.LT dėstė Babrauskas. – Eurolyga, finalinis ketvertas, dar „Betsafe–LKL“ sezonas vyksta iki birželio mėnesio, ko niekada nebuvo – viskas susidėjo. Manau, kad jų nuovargis yra normalus dalykas, nes tikrai sunku išlaikyti tokią formą viso sezono metu. Nors „Lietuvos rytas“ šiuo metu geriau atrodo fiziškai, tačiau „Žalgiris“ vis tiek turi daug žaidėjų ir žino, kaip reikia žaisti. Jie žino, kaip reikia žaisti net kai juntamas nuovargis.“

Prieš finalo seriją krepšinio specialistai, lažybininkai ir žiniasklaida buvo vieningos nuomonės – „Žalgiris“ titulą iškovos per ketverias arba penkerias rungtynes. Tai turėjo užgauti „Lietuvos ryto“ žaidėjų ambicijas, kurie dabar trokšta nutildyti kritikus.

„Natūralu, kad profesionaliam sportininkui tai yra papildoma motyvacija, – aiškino šį sezoną Pasvalio „Pieno žvaigždėse“ žaidęs Babrauskas. – Vilniečius visi nurašė, o tai yra papildomas motyvacinis užtaisas. Jie nori laimėti ir tikrai stengiasi. „Lietuvos rytas“ turėjo sunkią pusfinalio seriją, tačiau perkopė ją ir tą psichologinį barjerą. Dabar vilniečiai nejaučia spaudimo, o tai yra pranašumas jiems. Krepšinyje svarbi yra psichologija, o „Lietuvos rytui“ dabar tikrai lengviau žaisti.“

Trečiųjų finalo rungtynių kaina – milžiniška, rodo finalų istorija. Kai serijoje kovojama iki 4 pergalių, o po pirmų dvejų rungtynių rezultatas finale būdavo lygus, visus 8 kartus čempionų titulą iškovojo trečiąjį susitikimą laimėjusi komanda.

„Ar „Lietuvos rytas“ pajėgus toliau demonstruoti tokį žaidimą, parodys susitikimas Kaune. Tai bus kertinės rungtynės šioje serijoje, kuriose pamatysime, ar vilniečiai šioje serijoje gali dar kažką padaryti, – teigė Babrauskas. – Vis dėlto „Žalgiris“ yra patyrusi komanda, daug žaidusi tokių mačų, rungtyniavusi ir jausdama nuovargį.

Nors galvoju, kad „Žalgiris“ stipresnis, bet visko dar gali būti. Krepšinyje viskas labai greitai gali pasikeisti. Laimi – prisideda dar didesnis pasitikėjimas, tuomet pasijungia kiti žaidėjai. Visko dar gali būti.“

Nemažai kritikos strėlių pastaruoju metu gavo „Lietuvos ryto“ atakų generolas Chrisas Krameris. Atėjus atkrintamųjų varžybų etapui varžovai vis labiau provokuoja 30-metį įžaidėją atakuoti iš toli, o pasitikėjimą praradęs amerikietis nesugeba realizuoti metimų.

Krameris reguliariajame sezone vidutiniškai išmesdavo po 1,7 tolimo metimo, o tikslą pasiekdavo 0,6 (32,8 proc.). Ši statistika kardinaliai skiriasi atkrintamosiose – vos 4 pataikyti tritaškiai iš 26 (15,4 proc.).

Kai Krameris žaidžia drąsiai, nebijo mesti ir pataikyti metimus – komandos draugų rankos atsiriša. Būtent šis gynėjas gali tapti serijos X faktoriumi, teigia S. Babrauskas.

„Keista, nes sezono metu jis jausdavosi drąsiau, o dabar dažniau dvejoja. Žinoma, tai atkrintamosios, visi visus yra išsianalizavę, žino stiprybes ir silpnybes. Manau, kad Krameris yra serijos X faktorius. Jei jis įmes kelis tritaškius, tai bus labai didelis impulsas „Lietuvos rytui“, – pareiškė Babrauskas.

Trečiasis serijos mačas vyks šiandien 18 val. 50 min. Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oskaras

Oskaras portretas
Babrauskas ilgai sėdėdamas ant atsarginių suolelio labai pavargo... mintimis.

VIENOK

VIENOK portretas
Gal kiek ir pavargęs ŽALGIRIUKAS, bet...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių