Krepšininkai apie futbolą: neviltis dėl vokiečių ir tikėjimas, kad anglai žais finale

Rusijoje vykstantis pasaulio futbolo čempionatas neaplenkė ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės. Pirmąjį atrankos ciklą baigiantys krepšininkai, treneriai ir personalas įdėmiai seka įvykius ir futbolo aikštelėse bei nepraleidžia progos patraukti vieni kitus per dantį, dėl palaikomų komandų nesėkmių.

„Nepopuliarus esu, aš palaikau vokiečius“, - dar stovyklos pradžioje sakė rinktinės kapitonas Mantas Kalnietis, kurio palaikoma komanda pasirodymą čempionate baigė jau po grupių etapo.

Kapitonui antrino ir Jonas Mačiulis, kuris išskyrė dvi savo favorites.

„Kai reikėjo lažintis su draugais, nes turime totalizatorių, tai palaikiau dvi: Vokietiją ir Braziliją, kad jos žais finale“, - teigė J. Mačiulis.

„Palaikau tą komandą, kurios nėra čempionate - italus. Palaikiau visą laiką, taip gavosi, kad jų nėra, o dabar nežinau, palaikau gerą futbolą, belgai įdomūs atrodo pagal žaidimą, ir patys žaidėjai, jauna rinktinė“, - savo mintimis dalinosi Artūras Gudaitis.

Krepšininkams tenka ne tik aistringai sirgti už savo palaikomą komandą, bet ir atlaikyti kolegų pašaipas dėl nuviliančių rezultatų.

„Žinau, kad visi serga prieš vokiečius, nes jiems dažnai sekasi. Dažniausiai būna bandymas įkasti man, ankščiau buvo kitų trenerių, kurie sirgo už vokiečius, turėjome tokią mažą grupuotę, kas už vokiečius ir prieš juos“, - pasakojo Mantas Kalnietis.

„Mūsų rinktinėje, kai susirenkame, yra ta atmosfera ir visa kita, patraukimas per dantį suteikia grožio, priduoda romantikos“, - juokavo J. Mačiulis.

Pasaulio futbolo čempionate jau baigėsi grupių etapas ir pamažu artėja kulminacija - finalas. Kalbėdama apie jį, dalis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės krepšininkų tikėjosi, kad finale kovos Vokietija, o kita dalis vylėsi, kad pasiseks Anglijos rinktinei, kurią palaiko ir Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis.

„Finale žais belgai ir anglai, 2:1 laimės belgai“, - savo prognozėmis dalinosi Artūras Gudaitis.

„Labai džiaugčiausi, kad finale žaistų anglai, o su kuo&.nežinau, mano palinkėjimas būtų, kad jie patektų į finalą, o kas jau bus kitoje pusėje - nesvarbu“, - sakė M. Kuzminskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių