Kontrolinių rungtynių ciklas prasideda Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė persikėlė į treniruočių stovyklą Klaipėdoje, kur jau trečiadienį žais pirmąsias kontrolines rungtynes. Europos čempionatui besirengianti komanda susitiks su galinga Australijos rinktine, savo gretose turinčia keturis NBA žaidėjus, tarp kurių – čempionas ir vicečempionas.

Rungtynių išvakarėse Lietuvos rinktinės vyr. treneris Jonas Kazlauskas ir žaidėjai susitiko su žiniasklaida ir pasakojo apie pasirengimą Europos čempionatui.

Į Lietuvą atvykstančioje Australijos ekipoje – keturi NBA rungtyniaujantys krepšininkais, tarp kurių šių metų NBA čempionas (Andrew Bogutas, “Golden State Warriors”) ir vicečempionas (Matthew Dellavedova, “Cleveland Cavaliers”). Taip pat atvyksta Dante Exumas (“Utah Jazz”) ir Cameronas Bairstow (“Chicago Bulls”).

Klaipėdos „Švyturio“ arena per rungtynes su australais bus sausakimša. Tačiau sirgaliai, kurie nepateko į pirmąsias Lietuvos rinktinės kontrolines rungtynes, dar gali spėti į Šiaulius. Ten lietuviai taip pat žais su australais.

Bilietai į Šiaulių arenoje penktadienį vyksiančias rungtynes kainuoja nuo 5 iki 17 eurų su visais mokesčiais.

Lietuvos rinktinę prieš jai išvykstant į Rygą gyvai taip pat bus galima Alytuje (su Suomija, rugpjūčio 8 d.), Kėdainiuose (su Austrija, rugpjūčio 12 d.) ir Kaune vyksiančiame tarptautiniame turnyre “Huawei Cup 2015” (su Kroatija, Makedonija ir Turkija, rugpjūčio 17—19 d.)

Bilietus galima įsigyti internetu www.krepsiniobilietai.lt arba arenų kasose.

Krepšinio specialistai pastebi, jog rungtynės su suomiais bus pirmosios, kurias Lietuvos rinktinė žais su Europos komanda. Todėl jos yra labai svarbios prieš vykstant į Europos čempionatą.

Savo ruožtu alytiškiams šios rungtynės yra istorinės, nes rekonstruotoje arenoje bus galima pirmąsyk pamatyti žaidžiančią Lietuvos vyrų rinktinę.

Kėdainių arenoje, kuri yra mažiausia iš tų, kuriose šįmet žais Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, taip pat tikimasi puikios atmosferos. Lietuvos rinktinė joje žais pirmąsyk nuo arenos atidarymo 2013-aisiais – po dvejų metų pertraukos.

Tuo tarpu Kaune, pasak jo, bus galima pamatyti jau beveik pasirengusią Europos čempionatui Lietuvos rinktinę ir kaip ji atrodo prieš Europos čempionate dalyvausiančias galingas ekipas. Per turnyrą Kaune rinktinė jau bus galingiausios sudėties, tai bus savotiškas egzaminas prieš Europos čempionatą.

Tarptautinio turnyro “Huawei Cup 2015” Kaune dienos bilietas kainuoja nuo 4 iki 15 eurų su mokesčiais.

Augant paklausai į Lietuvos rinktinės rungtynes, numatoma bilietus branginti jau nuo kitos savaitės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių