Komandų biudžetai: rekordinius finansus surinkęs „Žalgiris“ lenkia tik 3 klubus

Rekordinį biudžetą komandos istorijoje šiam sezonui surinkęs Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje išlieka tarp menkiausius finansus turinčių Eurolygos klubų.

Anot „24sek.lt“ paskelbtos Prancūzijos krepšinio žurnalo „Basket le Mag“ informacijos, vienintelis Lietuvos klubas prestižiniame turnyre su 10,7 mln. eurų užima 13-ą vietą 16-os komandų rikiuotėje.

Kauniečiai iš minėtos sumos personalo ir žaidėjų atlyginimams skiria 7,4 mln. eurų.

Už „Žalgirio“ toliau rikiuojasi Las Palmo „Herbalife Gran Canaria“ komanda su 10 mln. eurų biudžetu. Dugne pagal finansus esančios Stambulo „Daruššafaka“ (6 mln. eurų) ir Podgoricos „Budučnost“ (5,8 mln. eurų) nuo artimiausių komandų atsilieka daugiau nei pusantro karto.

Storiausia pinigine Eurolygoje gali pasigirti Madrido „Real“, surinkusi 42 mln. eurų biudžetą. Iš jų atlyginimams yra skiriama 31 mln. eurų.

„Barcelona“ ir Maskvos CSKA, pasak prancūzų turimos informacijos, turi po 36 mln. eurų, tačiau skiriama suma atlyginimams kardinaliai skiriasi: ispanai iš biudžeto išmoka 27 mln. eurų algų, o rusai – 18 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bet

bet portretas
Žalgiris kaip ir kiti Europos klubai yra privati komanda ir uabas, tai kaip ir visi turėtų patys užsidirbti, o ne iš valstybės biudžeto gauti, patys turėjo pasistatyti sporto areną ir t.t., o dabar mokesčių mokėtojų sąskaita savo biudžetus susikrauna, jau Jasikevičiui per prasti lietuvių sportininkai, į komandą surenka iš JAV už milžiniškus atlyginimus sportininkus, net į Lietuvos rinktinę Žalgiris jau neturi ko pasiųsti, net rungtynes rodo tik per apmokamas TV

Politrukas

Politrukas portretas
Vadovas rusu komandoje gauna milijona! Praplauna pinigi rusai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių