Kokiomis poromis išvykose apsigyvena žalgiriečiai?

Kaip ir aikštelėje, taip ir už jos ribų. Į Kauno „Žalgirį“ įsisukus traumų virusui, pastaruoju metu keitėsi ne tik žaidėjų rotacija per rungtynes ar treniruotes, bet ir kelionių partneriai viešbučiuose.

Milanas yra devintoji šio sezono „Žalgirio“ Eurolygos išvyka, tačiau galutinis dvyliktukas dėl žaidėjus kamuojančių traumų išskrenda vis kitoks. Naujai tenka dėlioti ir poras žaidėjų, kurie išvykose gyvens kartu.

Todėl, pavyzdžiui, su Leo Westermannu gyventi įpratęs Aaronas White'as pastarąsias kelias savaites turi vis naują kambario draugą, o dabar juo yra Thomasas Walkupas. Su Antanu Kavaliausku įprastai viename kambaryje apsistojantis Artūras Milaknis – taip pat. Kartu apsigyveno ir įsibėgėjus sezonui klubą papildę Derrickas Waltonas ir Deonas Thompsonas.

Rokas Jokubaitis sezono pradžioje net nekeliaudavo su komanda, o dabar apsistoja su Laurynu Biručiu.

Nekintanti visą sezoną yra bene vienintelė kambariokų pora – Edgaras Ulanovas su Mariumi Grigoniu.

„Jau kai vasarą žinojau, kad Grigonis žais „Žalgiryje“, iškart susitarėme, kad būsime kambariokai. Buvo labai smagu, kad galėsiu su juos kartu žaisti, nes mes vasarą nemažai kontaktavome, kalbėjomės, kokie bus mūsų sprendimai. Manau, tai irgi prisidėjo, kad jis žaidžia čia. Ir jam galbūt lengviau, kad esu aš, ir man smagiau, jog jis mus papildė. Su gerais žmonėmis ir norisi leisti laiką“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Ulanovas.

Šį sezoną „Žalgirį“ papildė 8 naujokai, todėl, lyginant su pernai metais, liko vienintelė kartu išvykose gyvenanti pora – Milaknis ir Kavaliauskas, kurie pro to paties viešbučio kambario duris žengia jau trečiąjį sezoną iš eilės – nuo tada, kai Kavaliauskas prisijungė prie „Žalgirio“.

Tiesa, Antanas šį sezoną kol kas vyko tik į penkerias išvykos rungtynes iš devynerių.

„Dabar mano kambariokai yra įvairūs. Jie labai keičiasi, nes traumos šį sezoną labai neapleidžia, o šiuo metu gyvenu su Nate’u.

Su Antanu apsigyvenome nuo pat pirmosios kelionės. Tuomet galbūt nebuvo daug lietuvių, kiti gyvenantys kartu jau buvo susiformavę, Jankūnas su Robertu Javtoku visada būdavo viename kambaryje. Jų laisvų nebuvo, o tada atėjo Antanas, tai ir apsigyvenimo kartu“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Milaknis.

„Žalgirio“ snaiperis komandoje rungtyniauja jau devintuosius metus, todėl spėjo pakeisti eilę kambario draugų. Jis yra gyvenęs su Šarūnu Vasiliausku, Povilu Butkevičiumi, o ilgiausią laiką jo partneriu kelionėse buvo estas Siimas Sanderis Vene. Visgi 2010-2011 metų sezone poros išvykose keitėsi viena po kitos.

„Treneris Aco Petrovičius kiekvieną kelionę keitė, kas su kuo gyvens, visada gaudavai naują kambarioką. Nesvarbu, ar tai būdavo lietuvis, ar užsienietis. Galbūt tai buvo daroma dėl to, kad pagerintų komandos mikroklimatą. Jis visada suskirstydavo, kas su kuo gyvens. Mano karjeroje dėl to buvo toks išskirtinis ir netikėtas sezonas, kai negalėdavai turėti nuolatinio kambarioko“, – atskleidė Milaknis.

Gavęs dabartinį kambario draugą, gynėjas su juo greitai susigyveno ir rado panašumų. Milaknį ir Kavaliauską skiria dveji metai.

„Apie Antaną negaliu pasakyti nieko gero, bet ir nieko blogo (juokiasi). Viskas gerai, vienas kitam netrukdome ilsėtis. Abu dieną pamiegame, kartais nenueiname į pusryčius, nes mėgstame ilgiau pamiegoti. Abiem tai tinka. Tai sutapo ir kažkaip nelabai trukdo. Aišku, per visą sezoną atsibosta, ypač kai išpuola dvigubos savaitės. Tikrai pabostame vienas kitam ir pasakome vienokį ar kitokį žodį, bet tai normalu“, – pasakojo Milaknis.

Nemaža „Žalgirio“ išvykų laisvalaikio dalis yra žaidimai. „Kiekvienas sezonas turi savo žaidimą, o šiemet komandoje yra įsisiautėjusi šaudyklė PUBG. Tenka ir dviese su Antanu pažaisti, kartais ir su kitu kambariu susijungiame“, – pasakoja Milaknis.

Ulanovas ir Grigonis taip pat kartu gyvena ne pirmąjį kartą. Jie to paties viešbučio kambario grindis mindė ir žaidžiant Lietuvos rinktinėje.

„Žalgirio“ puolėjo kambario draugų istorija yra išskirtinė. Kauno klube jis rungtyniauja penktąjį sezoną, o prieš tai visus keturis kartus Ulanovo kambario draugai po sezono iškart palikdavo klubą.

Po pirmųjų Ulanovo metų „Žalgiryje“ ekipą paliko su juo gyvenęs Vaidas Kariniauskas, po antrųjų – Kaspars Vecvagars, po trečiųjų – Renaldas Seibutis, po ketvirtųjų – Gytis Masiulis. Naujasis Ulanovo kambariokas Grigonis su „Žalgiriu“ yra sudaręs trejų metų sutartį ir turėtų Kaune užsibūti ilgesniam laikui.

„Marius yra linksmas, artimas. Mes gerai su juo sutariame. Jis ir Vaidas Kariniauskas yra vieni iš artimiausių mano draugų. Marius – panašaus amžiaus, tai mes randame panašių minčių. Stengiamės vienas kitą palaikyti, jeigu kažkas nepasiseka, o tokių atvejų, aišku, neišvengiame. Jeigu jam kažkas prasčiau sekasi, tai bandau aš paskatinti, o jeigu man, tai jis. Manau, kad panašiai mąstome apie krepšinį, tai irgi labai gerai.

Dažnai būna, kad ir išvakarėse prieš rungtynes pasikalbame apie mačą, taip pat ir po rungtynių, jeigu miegame viešbutyje. Visada norisi pakalbėti. Po rungtynių būna labai sunku užmigti, tai tenka ilgai prakalbėti“, – pasakojo Ulanovas.

Anot Grigonio, kartu gyvenantys draugai daug laiko praleidžia kartu, o dėl to kartais vienas kitam ir atsibosta.

„Ištisai būname kartu. Nebėra apie ką kalbėti, tai tada nesąmones pradedi kalbėti. Ule žino tokių lietuviškų dainų, kurių aš nesu girdėjęs, tai tada jis man prirodo“, – „BasketNews.lt“ podcaste kalbėjo Grigonis.

„Jis kartais žino ir labai senas dainas, kur tik „YouTube“ gali rasti. Grigonio toks repertuaras, kad labai mėgsta ispaniškas dainas, beveik mintinai jas žino. Bet ir lietuviškas dainas klauso, nieko prieš jas neturi“, – šypsodamasis pasakojo 27-erių metų 199 cm ūgio puolėjas Ulanovas.

O ką kambario draugai daro, pavyzdžiui, jeigu naktį prabunda dėl komandos draugo knarkimo?

„Yra pasitaikę tokių situacijų. Aš kaip ir neknarkiu, bet esu girdėjęs pasisakymų, kad yra ir su manimi taip nutikę. Tai tiesiog draugiškai sutariame, kad jeigu taip nutinka, tai žadiname vienas kitą ir stengiamės nebeknarkti. Jeigu tokia situacija būtų nuolatinė, tai reikėtų spręsti ir galbūt gyventi po vieną“, – mano Ulanovas.

„Žalgiryje“ šį sezoną yra du krepšininkai, kurie gauna privilegiją gyventi po vieną – komandos kapitonas Paulius Jankūnas ir Brandonas Daviesas. Pernai Jankūnas kelionėse gyvendavo su savo bendravardžiu Pauliumi Valinsku, o Daviesas – su Vasilije Micičiumi. Visgi šiemet 34-erių Jankūnui buvo leista gyventi vienam, o likęs nelyginis krepšininkų skaičius suteikė galimybę vienam išvykose įsikurti ir Daviesui.

Taip pat atskirai po vieną kambariuose apsigyvena ir „Žalgirio“ treneriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

<<

&lt;&lt; portretas
pasiuskit zzzurnaliste su zzzvake)))

gyvena

gyvena portretas
tik poromis ir miega vienoje lovoje, o Šaras su kuo poroje
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių