Klaipėdos vardą Lietuvos darželinukų čempionate gins „Svirpliukas“ ir „Žilvitis“

  • Teksto dydis:

Balandžio 9 d. į Žalgirio sporto rūmus rinkosi mažieji sportininkai iš Klaipėdos, Palangos, Kretingos ir Gargždų. Patys mažiausi darželinukai varžėsi trijose estafetėse dėl stipriausio, greičiausio ir vikriausio darželio vardo. O vyresnieji darželinukai žaidė krepšinį 2 prieš 2 ir kovojo dėl svarbiausio čempionato prizo – kelialapio į didįjį Lietuvos darželinukų čempionato finalą Alytuje, kuriame kausis stipriausi Lietuvos darželiai iš Kauno, Vilniaus, Marijampolės, Alytaus ir Klaipėdos.

Grupių etape kovojo 12 komandų: „Naminukas“, „Versmė“, „Žuvėdra“, „Svirpliukas“, „Varpelis“, „Nykštukas“, „Giliukas“, „Žilvitis“, „Bangelė“, „Dobiliukas“, „Pasaka“ ir „Šaltinėlis“.

Pertraukose tarp rungtynių savo pasirodymus dovanojo breiko šokėjai „west coast bboys“. Tėveliai savo jėgas išbandė jiems skirtose nuotaikingose užduotyse rėmėjų „Kauno grūdai“, „Pieno žvaigždės“ bei „Vichy“ prizams laimėti. Tėveliai žaidė krepšinį 5 prieš 5, rankose laikydami „Vichy“ mineralinio vandens buteliukus, statė „Kauno grūdų“ košių bokštus. Visi dalyvavusieji taip pat buvo apdovanoti šauniaisiais rėmėjų prizais.

Nepralaimėję nei vienų rungtynių iš grupių etapo išėjo: „Naminukas“ (A. Steponaitis), „Svirpliukas“ (M. Ramonas), „Žilvitis“ (K. Stirbys), „Dobiliukas“ (M. Ramonas). Visos šios komandos susikovė pusfinaliuose. Pirmame pusfinalyje susitiko Gargždų „Naminukas“ ir Kretingos „Žilvitis“. „Žilvitis didelio vargo neturėjo ir, rezultatu 4:12, nugalėjo savo priešininkus ir pateko į finalą dėl 1-2 vietos. Kitame pusfinalyje kovojo Klaipėdos „Svirpliukas“ prieš Klaipėdos „Dobiliuką“. Šiose rungtynėse aiškų pranašumą parodė darželis „Svirpliukas“.

Mažajame finale dėl 3-4 vietos susitiko Gargždų „Naminukas“ ir Klaipėdos „Dobiliukas“. Šį kartą stipriau pasirodė Gargždų „Naminuko“ krepšininkai (6:4)  ir su treneriu A. Steponaičiu į viršų kėlė trečiosios vietos taurę.

Didžiajame finale dėl 1-2 vietos kovojo praėjusių metų čempionai – darželis „Svirpliukas“, kurie šį sezoną pasirodo su visiškai nauja komandos sudėtimi ir Kretingos darželis „Žilvitis“. Šiose rungtynėse netrūko aistrų bei emocijų proveržio. Nors abi finalistės jau laimėjo kelialapį į didįjį Lietuvos darželinukų čempionato finalą, tačiau abi komandos aršiai kovojo dėl Klaipėdos geriausiųjų vardo. Po atkaklios kovos, rezultatu 10:7, savo čempionų titulo neapleido trenerio M. Ramono treniruojamas „Svirpliukas“, kuris jau antrus metus iš eilės tampa Klaipėdos čempionais.

Klaipėdos miesto vardą Lietuvos darželinukų čempionato finalinėse kovose, kurios vyks Alytaus arenoje jau gegužės 14 d. gins Klaipėdos „Svirpliukas“  (M. Ramonas) bei Kretingos „Žilvitis“ (K. Stirbys).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių