Klaipėdos universiteto krepšininkės – lyderės

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) merginų čempionate į pirmąją vietą pakilo Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkės, į priekį vedamos „Fortūnos“ komandos žaidėjų.

Uostamiesčio krepšininkės pirmadienį Kaune po permainingos kovos rezultatu 75:63 (4:17, 18:22, 29:8, 24:16) sugebėjo nugalėti ir praėjusio sezono vicečempiones Lietuvos sporto universiteto (LSU) merginas.

Pirmoje rungtynių pusėje akivaizdžiai situaciją kontroliavo LSU merginos, kurios dvikovą pradėjo itin galingai – net 12:0, o aštuntąją dvikovos minutę pirmavo 18:2.

Komandos į didžiąją pertrauką iškeliavo LSU pirmaujant 17 taškų skirtumu – 39:22.

Turbūt jau pačios kaunietės per anksti patikėjo pergale, kadangi antroje rungtynių pusėje žaidimas visiškai pakrypo kita linkme. Klaipėdietės jau trečiojo kėlinio pabaigoje sugebėjo persverti rezultatą savo naudai – 48:47.

35 susitikimo minutę komandas skyrė vos vienas taškas, klaipėdietės pirmavo rezultatu 60:59, tačiau netrukus LSU pateko į duobę, o KU merginos sužaidusios sėkmingą atkarpą 13:0 padėjo pamatus pergalei – 73:59. LSU po šio šalto dušo atsitiesti nebesugebėjo.

„Pirmoje rungtynių pusėje nepataikėme į krepšį iš gerų padėčių, o kaunietės priešingai – pataikė vos ne visus metimus. Antroje rungtynių pusėje pradėjome agresyviau gintis ir taip išmušėme varžoves iš vėžių. Pasitvirtino taisyklė: kai pats apsigini, tada lengviau užpulti ir varžovus“, – po dvikovos kalbėjo Klaipėdos universiteto ekipos treneris Vilius Stanišauskas.

Pajūrio krepšininkes į pergalę vedė „Fortūnos“ komandos merginos: Agnė Černeckytė (11 atk. kam., 9 rez. perd.) ir Brigita Gudelionytė (12 atk. kam.) surinko po 18 taškų, Justina Matuzonytė – 17 (10 atk. kam.), Simona Dobrobolskytė – 11, Roberta Mizgerytė – 8 tšk.

Iš LSU ekipos išsiskyrė Greta Tamašauskaitė, pelniusi 19 taškų (8 rez. perd.), Dovilė Saurazaitė – 16 (7 atk. kam.), Monika Petrauksiatė (9 atk. kam.)  ir Gintarė Paulauskaitė (11 atk. kam.) – po 9 tšk.

KU nežymiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 38:35 ir šiek tiek rečiau klydo – 13 ir 17 klaidų.

Klaipėdos studentės LSU merginas šį sezoną įveikė jau antrą kartą. Tą KU merginos buvo padariusios ir savo namų aikštelėje, kai gruodžio 5 d. šventė pergalę rezultatu 67:52.

Tiek KU, tiek LSU ekipos savo sąskaitoje turi po 4 pergales ir yra patyrusios po 2 pralaimėjimus, tačiau klaipėdietės dėl geresnio tarpusavio rungtynių santykio LSKL turnyro lentelėje žengia pirmos, o LSU – antros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių