Klaipėdos „Neptūnas“ stiprinasi įžaidėju

Klaipėdos „Neptūnas“ pasirašė vienerių metų sutartį su buvusiu Panevėžio „Lietkabelio“ įžaidėju Lorenzo Williamsu.

„Tai buvo paskutinis mūsų dėlionės nežinomasis, – teigė vyr. treneris Kazys Maksvytis. – Renkantis šį žaidėją reikėjo atsižvelgti į jau turimą sudėtį. Mums reikėjo kūrėjo, patyrusio žaidėjo, kuris reikalui esant galėtų sustabdyti komandą, nes turime nemažai energingo jaunimo. Atsižvelgdami į finansinę situaciją, manau, kad įsigijome solidų žaidėją.“

33-ejų metų amerikietis yra gerai pažįstamas treneriui K.Maksvyčiui ir Simui Galdikui, su kuriais 2016-2017 m. sezone iškovojo sidabro medalius Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) bei Karaliaus Mindaugo taurėje.

„Tikiuosi, kad jis žais taip gerai, kaip žaidė mano treniruojamoje Panevėžio komandoje. Žinau, ką jis gali, žinau, ko jis kartais negali, bet nuo to man bus tik lengviau. L.Williamsas turi ne tik gerus krepšinio įgūdžius, bet ir žmogiškąsias savybes“, – sakė „Neptūno“ strategas.

K.Maksvyčio treniruojamame „Lietkabelyje“ LKL čempionate L.Williamsas pelnydavo po 7,9 taško, atlikdavo 4,3 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo 1,4 kamuolio ir rinkdavo po 10,7 naudingumo balo.

2016-2017 m. sezone Europos taurėje įžaidėjas pelnydavo po 7,9 taško, atlikdavo 5,4 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo po 1,7 kamuolio bei rinkdavo po 11,6 naudingumo balo.

Praėjusiame sezone Europos taurės grupių etape L.Williamsas užėmė penktąją vietą pagal rezultatyvius perdavimus – vidutiniškai 6 taškus atnešę perdavimai per susitikimą. Įžaidėjas per 25 minutes pridėdavo po 5,1 taško, atkovodavo po 2,3 kamuolio bei rinkdavo po 7,1 naudingumo balo.

LKL pirmenybėse amerikietis aikštelėje praleisdavo po 24 minutes, pelnydavo po 7,2 taško, atlikdavo po 5,3 rezultatyvaus perdavimo bei fiksuodavo 9,7 naudingumo balų vidurkį.

Prieš karjeros etapą Lietuvoje L.Williamsas yra rungtyniavęs Slovakijos, Ukrainos, Vengrijos, Latvijos ir Vokietijos klubuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių