Klaipėdos moksleiviai - vicečempionai

Laikinosios sostinės krepšinio mokyklos auklėtiniai Klaipėdoje vykusio 1992 metais gimusių (iki 18 metų) jaunių vaikinų„Pildyk“ čempionato finaliniame ketverte dėl stipriausios komandos vardo susikovė su praeityje garsaus Lietuvos trenerio Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos bendraamžiais.

Finale žaidėjai nestokojo emocijų bei kietos kovos, o įtemptame susitikime „A.Sabonio KM-Vaigora“ tik paskutinėmis sekundėmis 67:62 (15:22, 17:14, 22:8, 13:18) sugebėjo palaužti „V.Knašiaus KM-Neapolio“ pasipriešinimą.

Kovą dėl čempionų titulo sėkmingiau pradėjo uostamiesčio krepšininkai, kurie per pirmąsias 20 minučių nė karto neleido svečiams išsiveržti į priekį. Tačiau nutolti šeimininkams neleido ir A.Sabonio krepšinio mokyklos ekipa, didžiausias kauniečių deficitas pirmoje rungtynių dalyje siekė 7 taškus (15:22).

Po didžiosios pertraukos vaizdas aikštėje pasikeitė. Trečiojo ketvirčio viduryje Žygimantas Skučas pelnė 7 taškus iš eilės ir svariausiai prisidėjęs prie spurto - 13:2, padėjo laikinosios sostinės ekipai pirmą kartą išsiveržti į priekį bei susikrauti 9 taškų pranašumą - 50:41.

Per paskutiniąsias 15 sekundžių Rokas Danielius ir Tadas Maželis įsūdė po tritaškį ir kiek netikėtai sumažinę atsilikimą iki 3 taškų nustebino sėkme patikėjusius varžovus (62:65).

Kitoje atakoje šeimininkai specialiai pažeidė taisykles, bet prie baudų metimo linijos stojusio Rolando Jakšto ranka nesudrebėjo, vaikinas sumetė abi baudas ir įtvirtino pergalę svarbiausiame sezono mače (62:67).

Abi finale susitikusios ekipos geriausiai pasirodė ir reguliariajame sezone. Čempionais tapę kauniečiai su devyniomis pergalėmis ir penkiais pralaimėjimais aštuonių komandų turnyrinėje lentelėje liko antri. Dar geresnius rezultatus demonstravo „V.Knašiaus KM-Neapolio“ komanda, kuri su dvylika pergalių ir vos dviem nesėkmėmis tapo reguliariojo sezono nugalėtoja.

„A.Sabonio KM-Vaigora“: Rolandas Jakštas 19 (10/14 baudų, 10 atk. kam.), Žygimantas Skučas 18, Vytenis Čižauskas 11 (8 atk. kam., 6 rez. perd.), Paulius Sorokas 8.

„V.Knašiaus KM-Neapolis“: Tadas Maželis 14, Deividas Anužis 12 (5 rez. perd.), Rimvydas Brencius 9 (12 atk. kam.), Edvinas Alunderis 8 (9 atk. kam.).


(Kauno „A.Sabonio KM-Vaigoros“ vyr. treneris Dalius Lubys): „Pirmoji vieta MKL čempionate man reiškia labai daug. Esu jaunas treneris, tad pirmasis titulas man yra labai svarbus. Klaipėdos ekipa buvo lygiavertė varžovė, todėl tiek jie, tiek ir mes buvome verti nugalėtojų vardo. Priešininkų komanda šį sezoną mus ir kitas ekipas dažniausiai įveikdavo puikiai pasinaudodama greitu puolimu, todėl finale stengėmės šį varžovų žaidimo elementą sustabdyti. Džiaugiuosi, kad mums pavyko tą padaryti ir manau, jog tai yra pagrindinė pergalės priežastis.

Po pirmosios susitikimo dalies pralaiminėjome keturiais taškais, tačiau toks pranašumas šiuolaikiniame krepšinyje praktiškai nieko nereiškia. Visi keturi kėliniai buvo panašūs ir nei vienai komandai nepavyko susikrauti didelio pranašumo. Tiesa, manau, kad vytis varžovus yra šiek tiek lengviau nei stengtis išlaikyti įgytą pranašumą. Pirmoje mačo dalyje mes būtent juos ir vijomės. Rungtynėms einant į pabaigą nėra ką prarasti, be to daugiau ar mažiau, tačiau atsilikinėjant nukrenta psichologinė našta ir sprendimai tampa lengvesni, paprastesni, nes nebeturi ką daryti, o reikia laimėti. Išlaikyti pranašumą finale visada yra sunku, nes su juo seka psichologinė našta.

Nors sezonas baigėsi, bet mano auklėtiniai nesustos ir toliau sportuos. Eisime į lauką, treniruosimės bei stengsimės palaikyti sportinę formą. Be to kai kurie vaikinai žais savo amžiaus nacionalinėse rinktinėse“.

(Klaipėdos „V.Knašiaus KM-Neapolis“ vyr. treneris Linas Kazilionis):
„Šios rungtynės buvo pačios sunkiausios per visą laiką, kuomet rungtyniavome prieš „A.Sabonio KM-Vaigora“ komandą. Esu įsitikinęs, kad šįkart priešininkai prieš mus sužaidė pačias geriausias sezono rungtynes. Pirmoji ir antroji susitikimo dalys buvo gana skirtingos todėl, kad mano treniruojami vaikinai perdegė. Salėje buvo daug žiūrovų, vaikai norėjo pasirodyti prieš tuos, kurie juos palaikė. Prametėme net 28 tritaškius, tad sunku kažką ir pasakyti.

Visos finaliniame ketverte sutiktos komandos buvo išties stiprios ir įdomios. Manau, kad kiekviena ekipa turėjo po 2-3 itin pajėgius krepšininkus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių