Klaipėdoje prasideda pasaulio merginų krepšinio čempionatas

Ketvirtadienį Lietuvoje prasideda pasaulio merginų iki 19 metų krepšinio čempionatas. Klaipėdoje aštuonios rinktinės varžysis A ir B grupėse, Panevėžyje tiek pat komandų – C ir D grupėse.

Aukštaitijos sostinės krepšinio gerbėjai galės išvysti rungtyniaujančias Lietuvos, JAV, Prancūzijos, Olandijos, Kanados, Kinijos, Senegalo ir Malio komandas.

Uostamiestyje grumsis Rusijos, Serbijos, Brazilijos, Korėjos, Australijos, Ispanijos, Argentinos ir Japonijos ekipos.

Mieste prie Nevėžio pirmąjį etapą pradėsiančioje mūsų šalies rinktinėje, kurią rengė vyriausioji trenerė Diliara Velišajeva (jai padeda Jurgita Štreimikytė-Virbickienė ir Živilė Mikalauskaitė), kovos ir dvi klaipėdietės – gynėja Evelina Mauraitė (trenerė Diana Anužienė) ir puolėja Roberta Mizgerytė (trenerė Ramunė Kumpienė).

Anot Klaipėdos V.Knašiaus krepšinio mokyklos specialistės D. Anužienės, rinktinės marškinėlius tikrai vilkėtų dar viena jos auklėtinė Elžbieta Čeponytė. Merginos svajonę žaisti planetos pirmenybėse atėmė trauma. Sportininkė, šiuo metu sveikstanti po kelio operacijos, varžybas stebės iš tribūnų.

D.Anužienė įsitikinusi, kad Lietuvos komandoje būtų žaidusi ir R. Kumpienės ugdoma Agnė Černeckytė, tačiau ji buvo paaukota dėl kitų rinktinių interesų. Pagal Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) nuostatus jauni žaidėjai per metus gali rungtyniauti dviejuose čempionatuose.

Neseniai A.Černeckytė grįžo iš Turkijoje vykusio Europos 20-mečių merginų čempionato. Rugpjūčio mėnesį ji dar atstovaus mūsų šalies rinktinei Vengrijoje rengiamose Senojo žemyno 18-mečių pirmenybėse.

D.Anužienė nedrįso prognozuoti, kaip seksis Lietuvos krepšininkėms.

„Mūsų žaidėjoms bus labai sunku, – tvirtino ji. – Komandoje vos penkios merginos, gimusios 1994-aisiais, kitos jaunesnės. Kokia sunki situacija su tais metais gimusiomis krepšininkėmis, įrodo ir tai, kad į rinktinę pateko ir dvejais metais jaunesnės merginos.“

Tačiau trenerė kvietė neskubėti panikuoti – kaip atrodys lietuvės, pamatysime po pirmųjų turų.

Mūsų žaidėjos grupėje kausis su amerikietėmis, kinėmis ir Malio atstovėmis. Grupės favoritės – pasaulio čempionių titulą ginsiančios JAV krepšininkės. Į trejetą, tęsiantį tolesnę kovą dėl medalių, realiausios pretendentės – lietuvės ir kinės.

Antrame etape varžysis 12 rinktinių, pagal rezultatus suskirstytų į dvi grupes. Šių grupių varžybos, ketvirtfinalio, pusfinalio susitikimai, varžybos dėl medalių vyks vien Klaipėdoje.

Nors Panevėžyje žiūrovai čempionatą stebės nemokamai, klaipėdiečiams teks pirkti bilietus. Tiesa, visai dienai (keturioms rungtynėms) bilietas kainuos vos 9 litus. Taupesni sporto aistruoliai už 29 litus gali nusipirkti abonementą visoms pirmenybėms.


Grupės

A (Klaipėda): Rusija, Serbija, Brazilija, Korėja

B (Klaipėda): Australija, Ispanija, Argentina, Japonija

C (Panevėžys): Prancūzija, Olandija, Kanada, Senegalas

D (Panevėžys): JAV, Lietuva, Kinija, Malis

1-ojo etapo rungtynių Klaipėdoje tvarkaraštis

Liepos 18 d. (ketvirtadienis)

12.45 val. Brazilija – Rusija
15 val. Serbija – Korėja
18 val. Argentina – Australija
20.15 val. Japonija – Ispanija

Liepos 19 d. (penktadienis)

13.30 val. Korėja – Brazilija
15.45 val. Rusija – Serbija
18 val. Ispanija – Argentina
20.15 val. Australija – Japonija

Liepos 20 d. (šeštadienis)

13.30 val. Brazilija – Serbija
15.45 val. Korėja – Rusija
18 val. Argentina – Japonija
20.15 val. Ispanija – Australija



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių