Klaipėdietė baigė karjerą: krepšininkių atlyginimai yra ženkliai mažesni nei vyrų

Karjeros sezoną Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) sužaidusiai Robertai Mizgerytei turėjo atsiverti naujos galimybės, tačiau realybė ją nustūmė į kryžkelę. Savo perspektyvas įvertinusi klaipėdietė, būdama vos 22-ejų, sekmadienį netikėtai paskelbė pasitraukianti iš krepšinio.

„Nėra vienos konkrečios priežasties, dėl kurios nusprendžiau baigti karjerą. Susidėjo labai daug dalykų“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ teigė R. Mizgerytė.

Devynis sezonus su gimtosios Klaipėdos „Fortūnos“ klubu LMKL besivaržiusiai jaunajai krepšininkei pastarieji metai buvo ypatingi. Ji vidutiniškai pelnė po 14,1 taško, atkovojo po 9,4 kamuolio, atliko po 2,7 rezultatyvaus perdavimo, blokavo po 1,6 metimo ir rinko po 21,1 naudingumo balo.

Pagal pastarąjį rodiklį, atkovotus kamuolius ir blokuotus metimus jai neprilygo niekas, o pagal pelnomus taškus 188 cm ūgio puolėja buvo penkta. Tokie rezultatai signalizavo, jog R. Mizgerytė neabejotinai šį tarpsezonį kels sparnus į užsienį ir pradės naują karjeros etapą.

Komandos kvietėsi vieną ryškiausių šios kartos Lietuvos krepšininkių, bet teigiamo atsakymo iš nusivylusios R. Mizgerytės nesulaukė nė viena.

„Po sezono pasiūlymų buvo nemažai, tačiau žiūrint iš finansinės pusės ir galvojant apie ateitį, nusprendžiau pasitraukti. Krepšininkių atlyginimai yra ženkliai mažesni nei vyrų ir jį gauni tik 7 mėnesius. Taip pat nėra jokių socialinių garantijų“, – į opią moterų krepšinio problemą pirštu bedė ji.

R. Mizgerytė LMKL debiutavo dar 2009-ais, penkioliktojo gimtadienio išvakarėse. Nuo tada ji pirmoje Lietuvos lygoje sužaidė iš viso 208 rungtynes, per kurias surinko 1431 tašką (33-oji vieta) ir buvo labai arti dar vieno tūkstantinio rezultato – sugriebė 992 kamuolius (18-oji).

„Fortūnos“ lyderė taip pat su šia ekipa išmėgino jėgas Europos moterų taurės turnyre, o kasmet nuo 2011 iki 2015 metų gynė Lietuvos garbę tarptautiniame fronte – atstovavo U16, U18 ir U20 rinktinėms.

Visa tai dabar nuguls į diplomuotos kineziterapeutės R. Mizgerytės dosjė.

„Krepšinis nėra amžina profesija. Kažkada reikia pasitraukti. Nusprendžiau tai padaryti, kol esu jauna“, – savo sprendimu užtikrinta buvo R. Mizgerytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nusileiskit ant žemės

Nusileiskit ant žemės  portretas
O kiek pelno atneša moterų krepšinis?

ttt

ttt portretas
moteru krepsiniu domisi tik zaideju artimieji ir gimines,o kodel gatves muzikantas neverkia gaudamas zymiai mazesni atlyginima nei selas,tik blondine gali tokias nesamones mastyt

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Tai,kad vyrai ir taškų daugiau sumėto ir aukščiau šokineja,daugiau sveria(ypač barzdoti).
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių