Klaipėdiečiams LSKL bronzos medalius išplėšė E. Šaulio tritaškis

  • Teksto dydis:

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) bronzos medalius po reto grožio kovos iškovojo Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkai.

Pastarieji mažojo finalo dvikovoje Kaune, Sabonio krepšinio centre, sugebėjo panaikinti net 17 taškų skirtumą ir pačioje dvikovos pabaigoje išplėšti pergalę iš Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentų rankų – 88:87 (22:26, 13:24, 33:19, 20:18).

Lemiamą tritaškį, aidint rungtynių pabaigą skelbiančiai sirenai, pataikė KU komandos kapitonas Evaldas Šaulys.

KU ekipa bronzos medalius iškovojo antrus metus iš eilės, o LSU studentai šiemet dviem laipteliais nusmuko žemyn – praėjusiais metais džiaugėsi LSKL vicečempiono titulais.

2016-2017 m. LSKL mažojo finalo rungtynes geriau – 4:0 pradėjo ir jau septintąją dvikovos minutę dviženklę persvarą susikrovė LSU krepšininkai – 22:11.

Netrukus KU atsakė 5 iš eilės taškais ir priartėjo – 16:22.

Įpusėjus tryliktai rungtynių minutei po Tauranto Tamošiūno tritaškio LSU atstatė dviženklę persvarą – 33:22, tačiau trumpam – klaipėdiečiai  surezgė dvi iš eilės atakas ir komandas jau beskyrė 7 taškai – 26:33.

Po kelių iš eilės Šarūno Beniušio reidų LSU susikrovė 14 taškų persvarą – 41:27.

Komandos į didžiąją pertrauką iškeliavo LSU pirmaujant 50:35.

Trečiajame kėlinyje LSU kelis kartus pirmavo ir 17 taškų skirtumu – 52:35, 55:38.

Tada jau sukruto klaipėdiečiai ir ėmė po truputį vytis varžovus. Spurtą inicijavo Evaldas Šaulys, smeigęs tritaškį, Aidas Einikis pataikė iš po krepšio su bauda ir komandas beskyrė 3 taškai – 60:63.

Negana to, besibaigiant trečiajam kėliniui kamuolį perėmė ir klaipėdiečius iki minimumo priartino Ignas Vaitkus – 68:69.

Nuo tada virė tikras nervų karas. Klaipėdiečiai kelis kartus buvo persvėrę rezultatą – 74:72, 77:75, 79:77.

Iki rungtynių pabaigos likus kiek daugiau nei minutei Šarūnas Beniušis dėjimu išlygino rezultatą – 79:79. Kitoje atakoje Andrius Gaidys išvedė LSU į priekį – 81:79.

Negana to, KU krepšininkai suklydo išsimesdami kamuolį, o jį perėmęs LSU krepšininkas T.  Tamošiūnas, iki dvikovos pabaigos likus 40 sek., smeigė tritaškį – 84:79.

Visgi, klaipėdiečiai sugebėjo išlyginti rezultatą, kai E. Šaulys smeigė tritaškį, kitoje atakoje KTU pataikė tik vieną iš dviejų baudos metimų ir vėl iniciatyvos ėmęsis E. Šaulys pataikė iš po krepšio ir dar pridėjo baudos metimą – 85:85 (likus 28 sek.).

LSU degino sekundes ir besibaigiant atakai Simas Raupys, pataikęs iš vidutinio nuotolio,  išvedė kauniečius į priekį – 87:85.

KU atakai liko vos 4,7 sek. Klaipėdiečių ekipos trenerių štabas Osvaldas Kurauskas ir Mindaugas Stašys paprašė minutės pertraukėlės, o tuoj po jos vėl drąsiai iniciatyvos ėmėsi ir tritaškį, aidint rungtynių pabaigą skelbiančiai sirenai, pataikė E. Šaulys.

Jis iš viso KU komandai pelnė 21 tašką (2/4 dvit., 4/9 trit., 5/5 baudos, 7 atk. ka., 5 rez. perd., 24 naud. balai). Už jį Klaipėdos ekipos gretose rezultatyvesnis buvo tik Ignas Vaitkus, pelnęs 23 taškus (7/10 dvit., 2/6 trit., 3/3 baudos, 5 atk. kam., 6 rez. perd., 27 naud. balai). Matas Jucikas prie pergalės pridėjo 15 taškų, Aidas Einikis – 11, Arūnas Mikalauskas ir Matas Andruškevičius – po 5 tšk.

LSU gretose išsiskyrė Šarūnas Beniušis, pelnęs 26 taškus (12/15 dvit., 2/5 baudos, 6 atk. kam., 29 naud. balai), Taurantas Tamošiūnas pridėjo 21 tašką (6/16 trit.), Mindaugas Motuzas – 11, Modestas Žaunieriūnas ir Aurelijus Jančenko – po 8 tšk.

Vienas iš LSU komandos lyderių M. Žaunieriūnas spėjo aikštėje praleisti šiek tiek mažiau nei 7 – jis jau pirmajame kėlinyje patyrė kojos traumą ir buvo išgabentas į ligoninę.

„Mūsų komandai dėl LKL ketvirtfinalio negalėjo padėti svarbus žaidėjas Kristupas Žemaitis, dar traumą patyrė Modestas Žaunieriūnas, tad rungtynių pabaigoje pavargome, nebeturėjome jėgų. Tiesiog nebuvo lygiaverčių keitimų, o klaipėdiečiai pasinaudojo savo patirtimi ir ilgesniu klaipėdiečių atsarginių žaidėjų suoleliu“, – pabrėžė LSU treneris Edas Nickus.

Priminus, kad jo komanda trečiajame kėlinyje turėjo net 17 taškų persvarą ir krepšinio sirgaliai jau manė, kad rungtynių nugalėtojas aiškus, E. Nickus atsakė: „Šiuolaikiniame krepšinyje 17 taškų jau nieko nebereiškia. Visko būna. Šįkart mums nepasisekė“.

Visai kitokios nuotaikos tvyrojo KU komandos stovykloje.

„Džiugu, kad vienas geriausių KU komandos sezonas buvo vainikuotas medaliais. Jei nebūtume iškovoję medalių, būtų gaila žaidėjų, kurie šį sezoną atliko puikų darbą. Juk pirmą kartą istorijoje tapome LSKL reguliariojo sezono nugalėtojais, tačiau taip jau susiklostė, kad pusfinalyje teko susikauti su viena tituluočiausių LSKL komandų, daugkartine čempione – VDU. Pirmoje mažojo finalo pusėje mums nesisekė, ir pats padariau taktinių klaidų, tačiau žaidėjams sakiau, kad reikia kautis iki galo. Dėkoju žaidėjams, kurie kovėsi iš širdies, ėjo nagais ir keliais bei tai davė vaisių. Net žaidėjų suolelis po kiekvienos atakos buvo užsivedę, ragino vienas kitą. Tą vienybė, užsivedimas ir tikėjimas padėjo išplėšti pergalę. Parodėme tikrą kovotojų charaketrį“, – pabrėžė KU ekipos treneris Osvaldas Kurauskas.

Jis dėkojo I. Vaitkui, kuris į rungtynes atvyko net sirgdamas, o E. Šauliui pažėrė krūvą komplimentų.

„Tai aukšto lygio žaidėjas. Džiaugiuosi, kad turėjau garbės susipažinti su šiuo krepšininku. Jis paliko puikų įspūdį kaip žmogus, kaip žaidėjas, kaip asmenybė. Jis tikrai nusipelnė žaisti LKL. Metimai paskutinėmis sekundėmis atskiria vyrus nuo berniukų. E. Šaulys šį sezoną taip mus išgelbėjo ne pirmą kartą“, – didžiavosi KU komandos snaiperiu O. Kurauskas.

Priminsime, kad KU ekipa pusfinalyje rezultatu 76:89 nusileido „Žalgirio“ žaidėjų į priekį vedamai daugkartinei LSKL čempionei VDU ekipai, o LSU paskutinėmis pusfinalio rungtynių sekundėmis rezultatu 66:67 turėjo pripažinti KTU ekipos pranašumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių